Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Twitter, Çin'in ABD Büyükelçiliği'nin Uygur Türklerine yönelik paylaşımını kaldırdı

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, Çin'in ABD Büyükelçiliği kabilinden Çin Devletinin Uygur Türklerinin bebek yapmasını kısıtlamaya yönelik uygulamayı sitayişkâr paylaşımı kaldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2021 07:41
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2021 07:41
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Twitter, Çin'in ABD Büyükelçiliği'nin Uygur Türklerine yönelik paylaşımını kaldırdı
New York

Twitter, Çin hükümetinin Uygurlar ortada "Cinsiyet eşitliği ve tenasül sağlığını desteklediğini", Uygur hanımlarını "özgürleştirdiğini" ve onları "bebek etme makineleri" olmaktan kurtardığı yönündeki iddiaları içeren paylaşımı Çin'in Uygur halkına üzerine insanca niteliklerden mahrum salıverme çabası adına değerlendirdi.

Çin'in ABD Büyükelçiliği kabilinden perşembe sabahı meydana getirilen ve cuma namazı akşamı kaldırılan paylaşımın altında Twitter tarafından, "Bu paylaşım Twitter kurallarını ihlal etmiştir." ibaresi konuldu, paylaşımın hâlâ sonradan ağız ağıza ortadan kaybolduğu görüldü.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamaları

Çin'de sonuç senelerde Uygur Türklerinin etiket ve kültürlerine yönelik ihlaller arsıulusal halkoyu kabilinden eleştiriliyor.

Pekin'in "mesleki yetişek merkezleri" adına adlandırdığı, arsıulusal kamuoyunun ise "yeniden yetişek kampları" sanarak tanımladığı yerlerde, BM verilerine layıkıyla minimum 1 milyon Uygur Türkü öz rızası haricinde tutuluyor.

BM ve öteki arsıulusal örgütler, kampların incelemeye açılması çağrılarını yinelerken, Çin, şu anne derece öz belirlediği biraz kampın biraz ecnebi dış ilişkiler uzmanı ve gazeteci kabilinden azda olsa görülmesine müsaade verdi.

Çin makamları, BM yetkililerinin aracısız bilgelik kabul etmek gibi alanda serbestçe tetkik etme talebini ise arka çeviriyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.