Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'nin kışlık sebzesi İzmir'den

Karnabahar, pırasa, ıspanak, dürme ve kereviz kabilinden sebzelerin üretiminde önceki tam toprak düzlük İzmir'de hasat yoğunluğu başladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Türkiye'nin kışlık sebzesi İzmir'den
Izmir

Türkiye'nin kışlık göveri üretim merkezilerinden İzmir'de hasat, dip halde bitmeme ediyor.

İzmir'de 429 bin dekar bölgede 1 milyon 700 bin titrem göveri üretimi yapılıyor. Bunun 123 bin dekarlık dalında ise 291 bin titrem kışlık göveri üretiliyor. İzmir karnabahar, brokoli, ıspanak, enginar, kereviz ve pırasa üretiminde önceki tam bulunuyor.

Kent genelinde kışlık göveri hasadı da bitmeme ediyor. Zaman devir yağan yağmura karşın sabahın er saatlerinde başlamış olan emek çağ boyu sürüyor. Öğleden evvela pırasa hasadına eklenen işçiler, öğleden sonradan kereviz hasadıyla bitmeme ediyor.

Üretilen kışlık sebzelerin birlikte bölümü, ilkin Avrupa edinmek kıl payı nice ülkeye ihraç ediliyor.

Hasadın bitmeme etmiş olduğu pırasa, tarlada 2 liradan, karnabit 1 liradan, brokoli 1,5 liradan, kereviz ise 2,5 liradan satılıyor.

"Üretim dalında daralma yok"

İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, şehirde ehemmiyetli ekincilik potansiyelinin bulunmuş olduğu söyledi.

Tarımın İzmir'de 12 ay bitmeme ettiğini vurgulayan Özen, Türkiye'nin kışlık göveri ihtiyacının karşılanması dair da şehrin ehemmiyetli birlikte yere ehil bulunduğunu söyledi.

Teknolojinin tarımla entegrasyonu kararı ünite alandan tahsil edilen ürünlerde artım yaşandığını kaydeden Özen, İzmir'de de bu bölgede ehemmiyetli icraat yapıldığını anlattı.

Geçen sene yaşanmış olan olumsuzluklara karşın zirai üretimin topu topu çeşitlerinde artım yaşandığını aktaran Özen, "2021 yılına bu olumsuzluklardan vareste birlikte halde giriyoruz. Tarımsal üretim yönünde aşırı artımlı birlikte mevsim bekliyoruz. Mevsimden kaynaklı teehhür olsa da üretim dalında daralma yok." sanarak konuştu.

Salgında ekincilik konularının iri birlikte nazarıitibar gördüğünü tamlayan Özen, "Herhangi birlikte besin eksikliği, üretim eksikliği kabilinden birlikte gidiş bahis konusu değil." dedi.

Torbalı ilçesinde kışlık göveri üretimi özne Nebi Karateke, 1400 dekarda göveri ürettiğini söyledi.

20 seneye DOĞRU süredir rençperlik yaptığını tamlayan Karateke, "Üretim bu sene beklentimizi karşılıyor. Gidişattan şu an düşüncesince memnunuz. Özellikle pırasa ve kerevizde yüzümüz güldü." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.