Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin keşfedilmemiş en bakir Ege kasabası...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2020 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2020 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Türkiye’nin keşfedilmemiş en bakir Ege kasabası...

NE GÜZEL YERLER

Son dönemlerde Şehrin karmaşasından gürültüsünden  yorulanların kaçış noktası Ege kasabaları..Seyehat kısıtlamalarının kalktığı şu dönemde mis gibi bir Ege havası kime iyi gelmez ki..Şimdi sizinle Balıklıova’yı keşfe çıkıyoruz...
Balıklıova ne Seferihisar gibi Cittaslow (Sakin şehir) seçilmiş, ne de Alaçatı gibi popülerliği  var. Otellerin ve beach club’ların olmadığı, balığıyla ünlü olsa da bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda lokantanın bulunduğu, yapılaşmanın yasak olması sebebiyle hâlâ doğallığını koruyabilen bir kıyı köyü burası.

Balıklıova’nın ismi Polikne de denilen Balıklı isminden gelmekteymiş. Eskiden bir rum kasabası olan Balıklıova mubadelede boşaltılmış.Gerçekten balık açısından bereketli olan bu bölgenin denizinde çok sayıda balık çiftliğini görebilirsiniz. Bölgeye ekonomik katkısı olsa da bunların ekolojiye etkisi tartışmalı.

İzmir’in Urla ilçesine bağlı olan Balıklıova, Urla’nın merkezine ise 30 kilometre mesafede. İzmir merkezden araçla  bir saatte ulaşılabiliyor.

Balıklıova denilince balık restaurantları öne çıkıyor. Merkez sahilde denize sıfır salaş olarak tabir edilecek restaurantlar yanyana misafirlerini bekliyor. Barbun başta olmak üzere en lezzetli deniz balıkları, kalamar ve midye taze taze denizden  çıkartılıp sofranıza getiriliyor.  Ege otları ve yörede bolca yetişen enginar da olunca, Balıklıova’da muhteşem bir ziyafet çekebilirsiniz.


Merkez tarafındaki Balık Restaurantları:
Garip’in Yeri
Özal’ın Yeri
Sezer’in Yeri
Partal Kardeşler
Rıdvan’ın Yeri
Balıklıova Manzara Restaurant


Balıklıova köy meydanındaki pastanelerin vitrinlerinde meşhur un kurabiyesini görüpte canınızın istememesi mümkün değil.
Balıklıova Unlu Mamülleri çikolatalı, sakızlı, tahinli ve fındıklı gibi akla gelmeyecek türlerde un kurabiyelerinin tadına bakabileceğiniz en güzel fırınlardan biri.

Köy meydanında ise köylülerin kendi tarlalarında yetiştirdiği sebze ve meyveler tezgahlarda satılıyor. 
Tezgahlarda Ege’ye has sebze ve meyveleri mevsimine göre en tazesinden bulabilirsiniz.

Özellikle kabak çiçeği bulursanız mutlaka alın, fakat aldığınız günde tüketmeniz gerektiğini unutmayın.  Satılan  diğer doğal ürünler ise zeytin, zeytinyağı ve çeşit çeşit ev yapımı reçel.

Balıklıova’da birbirinden güzel bakir koylar mevcut ve sezon diğer yerlere nispeten burada daha uzun.Kiralayacağınız tekne ile bu güzel koyları keşfe çıkabilirsiniz.

Mavi ve yeşilin buluştuğu bu koylarda huzuru dibine kadar yaşıyorsunuz.Ve tabii buranın en güzel taraflarından biri olan sessizlik ve sakinlik, denizin üstünde de kendini gösteriyor. Kıyıdan biraz açılıp ulaşabileceğiniz koyların çoğu ıssız.Kafa dinlemek için birebir.

Balıklıova Plaj ve Koyları

Balıklıova merkezde (Urla Tarafı) halk plajı mevcut. Plaj kumluk olup denizi kum – çakıl ve yosun karışımı.

Manal Plajı
Manal Koyu, Karaburun yarımadasındaki en uzun plajlarından biri. Birkaç tane kafe ve tesis olsa da tipik bir halk plajı. Denizi her daim sakin ve temiz. Suyu berrak ancak denizi kumluk değil. Yine de bölgede denize girmek için öncelikli tercih etmeniz gereken bir yer.

Koyun diğer ismi Sezen Aksu Koyu olmuş. Çünkü Sezen Aksu’nun burada bir yazlığı olup denize buradan girdiği söyleniyor.

Kasaba oldukça bakir olduğu için konaklama seçenekleri de kısıtlı. Balıklıova’da otel yok, fakat birkaç pansiyon ve kiralık ev alternatifi mevcut. Her ihtimale karşı seyahat planlarınızı yapmadan önce rezervasyon yaptırmanız önemli.

Balıklıova’da Nerede Kalınır?
*         Balıklıova Olimpos Bungalov
*         Huzur Kamp
*         Değirmen Pansiyon
*         Polikne Pansiyon
*         Baysal Apart & Pansiyon
*         Rıdvan Apart Hotel


Şimdiden iyi keşifler güzel tatiller...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.