Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜRKİYE’NİN GÖNLÜNDE BÜYÜYEN ROMAN KAHRAMANI FADİŞ 50 YAŞINDA!

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2021 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2021 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
TÜRKİYE’NİN GÖNLÜNDE BÜYÜYEN ROMAN KAHRAMANI FADİŞ 50 YAŞINDA!

 1971 yılından bu yana okurların kalbinde iz bırakanFadiş, 50. yaşını 100. baskının sevinciyle taçlandırıyor! 

Gülten Dayıoğlu’nun kendi yaşam öyküsünden esinlenerek kaleme aldığı, küçük bir kızın sevgi ve duygu yüklü öyküsünü anlatan roman, 1971 yılından bu yana üç kuşağın en yakın arkadaşı oldu. Tüm Türkiye’nin kalbinde yer eden Fadiş, bu 50 yıl süresince sayısız hayata dokundu. Romanda yediden yetmişe herkes kendinden bir şeyler buldu. Özellikle Fadiş’inyaşamın zorlukları karşısında gösterdiği direnç okurlara örnek oldu. 

Fadiş’in kimi zaman hüzünlendiren kimi zamansa içimize umut tohumları serpen yaşam serüveni, bir koleksiyon kitabı niteliğindeki özel baskısıyla okurların geçmişe özlemini canlandırıyor. İlk baskısı göz önünde bulundurularak hazırlanan Fadiş 100. Özel Baskı, Gülten Dayıoğlu’nun ıslak imzasını da taşıyor. 


Gülten Dayıoğlu, ilk göz ağrısı Fadiş’in 50. yaşı ile ilgili, “Şu günlerde, sevgili Fadiş kızımın mürüvvetini görmenin sevinç ve coşkusunu yaşıyorum,” yorumunda bulunuyor.

Sayfa Sayısı: 320

Kapak (Cilt Bilgisi): Ciltli – Şömizli

Tavsiye Edilen Satış Fiyatı: 35.00 TL

Dağıtım Tarihi: 20.05.2021

Tür: Çocuk-Roman

Kapak Resmi: Zafer Ceylan

Kapak Tasarımı: Osman Selçuk Özdoğan

GÜLTEN DAYIOĞLU HAKKINDA

Gülten Dayıoğlu, 1935 yılında Kütahya, Emet’te doğdu. İlköğrenimini Anadolu’nun çeşitli yerlerinde tamamladı. İstanbul’da Atatürk Kız Lisesi’ni bitirdi. Bir süre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne devam etti ama aslında kalbinde ilkokul öğretmeni olmak vardı. Bunu dışarıdan sınavlara girerek başardı. On beş yıllık öğretmenlik hayatından sonra 1977’de çok sevdiği mesleğinden istifa ederek ayrıldı ama o günden bu yana tüm Türkiye’de davet edildiği okullar tarafından düzenlenen söyleşi ve imza günlerine katılarak öğrencilerden hiç kopmadı. 

Dayıoğlu bu konuda hep şu yorumu getiriyor: “Ben, okuldaki öğretmenliğimden ayrıldım ama halen eğitmenliği sürdürüyorum. Benim sadece belli bir sınıfım yok.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.