Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Diyanet Vakfı, Uganda'daki 1 milyon 200 bin kişiye kurban eti ulaştıracak

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), bu yılki "Kurbanını paylaş" sloganıyla düzenlediği etkinlikle Uganda'daki yaklaşık 1 milyon 200 bin kişiye kurban eti ulaştıracak.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2021 20:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2021 20:17
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Türkiye Diyanet Vakfı, Uganda'daki 1 milyon 200 bin kişiye kurban eti ulaştıracak
Kampala

Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) yoksulluk ve krizlerin yoğun yaşandığı Afganistan, Suriye, Irak, Filistin ve Arakan başta olmak üzere Afrika, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya, Uzakdoğu ve Güney Amerika'nın da aralarında bulunduğu birçok ülkede düzenlediği etkinliğe vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Afrika kıtasında yer alan ülkelerden Uganda'da da sürdürülen etkinlik kapsamında ülkeye gelen TDV görevlileri, 10 farklı noktada yapılacak kurban kesimi için hazırlıklarını tamamladı.

Hayırseverlerin hisseleriyle Uganda'da satın alınan büyükbaş kurbanlıklar, profesyonel ekiplerce kesilip paketlenerek ülkenin farklı bölgelerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

TDV'nin Uganda ekibinde yer alan görevlilerden Mehmet Fatih Altaş, AA muhabirine, TDV olarak Türk vatandaşlarının bağışlarını her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalıştıklarını söyledi.

Bağışların bir bölümünün Uganda'daki ihtiyaçlı ailelere dağıtılacağını belirten Altaş, "Vatandaşlarımızın kurban bağışlarını buradaki yaklaşık 1 milyon 200 bin kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz. Uganda'daki farklı bölgelerde bayramın birinci günü kurban kesimlerimiz başlayacak." diye konuştu.

Kurban edilecek büyükbaş hayvanların dini koşullara uygunluğunun ve sağlığının uzman ekiplerce kontrol edildiğini aktaran Altaş, "Kurbanlarımızın gerekli tüm kontrolleri yapılmış olup hazır bekletilmektedir. Bağışçılarımızdan Allah razı olsun." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.