Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye, BM Genel Sekreteri'nin Libya Özel Temsilciğine Kubis'in atanmasını kıvançla k

Dışişleri Bakanlığı, BM Genel Sekreteri'nin Libya Özel Temsilciliği görevine Slovakyalı Jan Kubis'in atanmasının kıvançla karşılandığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2021 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2021 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Türkiye, BM Genel Sekreteri'nin Libya Özel Temsilciğine Kubis'in atanmasını kıvançla k
Ankara

Dışişleri Bakanlığından meydana getirilen yazılmış açıklamada, Slovakya'da elan geçmiş Dışişleri Bakanı yerine da fariza işleyen Jan Kubis'in sonuç yerine Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Özel Koordinatörü olarak fariza yaptığı, dayanıklı aşırı lehçe ve arsıulusal kuruluşta ehemmiyetli ve dayanıklı görevler üstlendiğine uyanıklık çekildi.

BM Libya Özel Temsilciliğine Slovak dış ilişkiler uzmanı Jan Kubis getirildi

"Kubis’in, deneme ve birikimleri ışığında, Libya’da kalımlı barışın ve istikrarın tesisine müteveccih millî uzlaşma çabalarına ehemmiyetli yardım sağlayacağına inanıyoruz." ifadelerine toprak sunulan açıklamada, Türkiye'nin Libya'da politik çözüme ulaşılması gibi Kubis'in çabalarına dayanak olacağının altı çizildi.

Açıklamada, Kubis'e dünkü vazifesinde başarılar dilenirken, bu rolü birlikte süredir vekaleten tay tay arabası Stephanie Turco Williams'a da faaliyetlerinden dolayı teşekkürname edildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gassan Selame'nin istifasının peşi sıra derinlemesine süredir yersiz artan göreve 18 Ocak'ta Kubis'i atadığını duyurmuştu.

Lübnanlı emektar dil avcısı Selame'nin Haziran 2017'de getirilmiş olduğu görevden Mart 2020'de "sağlık nedenleri" yüzünden istifasının peşi sıra BM'de Libya diplomasisini yürütecek isim, kestirmece 10 aydır belirlenememişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.