Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunceli'deki Ovacık Kayak Merkezi'nde zaman açıldı

Tunceli'de senenin kısaca 4 kocaoğlan kayak ve snowboard tutkunlarını ağırlayan Ovacık Kayak Merkezi'nde kar yağışının peşi sıra zaman başladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2022 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2022 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Tunceli'deki Ovacık Kayak Merkezi'nde zaman açıldı
Tunceli

Gençlik ve Spor Bakanlığınca 2015'te 5 milyon teklik yatırımla hizmete maruz kayak merkezi, değme sene baş döndürücü sayıda domestik ve ecnebi turisti ağırlıyor.

Yaklaşık 1200 metrelik kayak pisti, teleskisi ve 70 döşek kapasiteli oteli mevcut merkez, rahim tam seviyeye ulaşmasıyla kayakseverlerin özen odağı oldu.

Çevre il ve ilçelerden merkeze gelenler, doyasıya kayak ve snowboard yapmış olup kızakla kaymanın keyfini yaşadı.

Ziyaretçilerden Orhan Gül, AA muhabirine, Ovacık Kayak Merkezi'nin kışın sayaç geçirilebilecek baş döndürücü iyi müşterek meydan bulunduğunu söyledi.

Gül, kayak merkezinin şehir turizmine ulama sunduğunu belirterek, "Son senelerde Tunceli merkeze bundan böyle kar yağmıyor ve dallar yağız özlem büyüyor. Ben de devir buldukça çocuklarımı buraya getirip eğlenmelerini sağlıyorum. Burada iyi müşterek kasılma var. Çayımızı, kahvemizi içebiliyor, yemeğimizi yiyebiliyoruz. Çocuklar kayıyor, eğleniyor. Kent merkezine benzeyen bulunduğu düşüncesince de değme gelip gidebiliyoruz." dedi.

Kayakseverlerden Nisanur Ünal da Elazığ'dan Ovacık'a gezmeye geldiğini ve dostlarıyla merkezde doyasıya kayak yaptığını anlattı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.