Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toprak Razgatlıoğlu'na Endonezya dönüşünde 5 bin motosikletle karşılama planlanıyor

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Dünya Superbike Şampiyonası'nda liderliğini sürdüren Toprak Razgatlıoğlu için Endonezya'daki sezonun son yarışından dönüşünde İstanbul'da 5 bin motosikletle karşılama planladıklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2021 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2021 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Toprak Razgatlıoğlu'na Endonezya dönüşünde 5 bin motosikletle karşılama planlanıyor
Ankara

Olağan genel kurulda TMF Başkanlığı'na yeniden seçilen Uçar, yeni dönemde Türk motosiklet sporu için yapacaklarını AA muhabirine değerlendirdi.

Uçar, federasyon olarak en önemli hedeflerinin Türkiye'yi ulusal ve uluslararası alanda performans sporcuları ile en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirterek, "Diğer bir hedefimiz de aynı şekilde ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek ulusal ve uluslararası organizasyonlar düzenlemek. Her iki hedefimizde de Allah'a hamdolsun birçok emsal ülkenin üzerine çıktık. Avrupa'nın birçok ülkesinin ulaşamadığı uluslararası organizasyon ve sportif başarılara ulaştık." diye konuştu.

Motosiklet sporlarında dünya şampiyonalarının beş kategorisinin dördünde Türk sporcuların başarıyla yarıştığını kaydeden başkan Uçar, "İlk defa, tamamen yüzde yüz antrenmanlarını, eğitimlerini Türkiye'de almış bir Türk evladının da inşallah Dünya Superbike Şampiyonası'nda şampiyon olacak olması, bizim en büyük hayalimizdi, bu hayale çok yaklaşmış durumdayız." ifadelerini kullandı.

Toprak Razgatlıoğlu'na 5 bin motosikletle karşılama planlanıyor

Dünya Superbike Şampiyonası'nın Endonezya'da gerçekleştirilecek son ayağı öncesi pilotlar klasmanında 531 puanla en yakın rakibi Jonathan Rea'nın (501) 30 puan önünde bulunan Toprak Razgatlıoğlu'nun şampiyonluğa çok yakın olduğunun hatırlatılması ve Toprak için nasıl bir karşılama düşündüklerine yönelik soru üzerine Uçar, şunları kaydetti:

"Toprak Razgatlıoğlu bizim bir değerimiz, Allah nasip ederse biz şampiyonluğunu da veya ikinci bile olmuş olsa fark etmez onu en az 5 bin motosikletli arkadaşla İstanbul'da havalimanında karşılamayı planlıyoruz. İnşallah şampiyonluk kupasını da getirmiş olursa Cumhurbaşkanımız ve Gençlik ve Spor Bakanımız da başta olmak üzere makamlara onu arz edeceğiz. Ankara'ya konvoyla gelmek için mevsim uygun değil ama inşallah İstanbul'da öyle bir karşılama olacak."

"Dünya şampiyonası yapabileceğimiz en az 3 pistimizin daha yapımına başladık"

Afyonkarahisar'da dünya motokros şampiyonalarını en üst seviyede çok başarılı gerçekleştirdiklerini dile getiren Uçar, şöyle devam etti:

"Dünya şampiyonalarında motokros organizasyonumuz Cumhurbaşkanlığı himaye belgesi alacak kadar üst düzey bir organizasyon haline geldi ve motokros organizasyonumuz ülkemizin tanıtımına 240 milyon avroluk fayda sağlar hale geldi. Bütün bu değerleri artırarak daha güzel ortamlarda, daha güzel formatta yaşatacağımıza olan inancımız tam çok şükür. Federasyon olarak gerçekten bir bütünlük içerisinde 18 yıldır bir aile ortamında çalışan, gayret gösteren bir ekibiz. Bu ekibin de önümüzdeki 4 yıl içerisinde ülkemize ve gençliğimize daha faydalı sportif hizmetler vereceğine inanıyoruz."

Türkiye'nin motosiklet sporunda önemli tesislere kavuşması için çalışmalar yürüttüklerini de belirten Uçar, "Şu anda dünya şampiyonası yapabileceğimiz 3 pistimizin daha yapımına Edirne, Afyonkarahisar ve Düzce'de başladık. Hem motokros hem asfalt pisti için yol yarışları itibarıyla bu üçü de hayata geçtiğinde inşallah Türkiye'de onlarca Toprak, onlarca Can, onlarca Deniz ve Bahattin, Kenan abileri gibi daha onlarca da Kenan inşallah yetiştiriyor olacağız." ifadelerini kullandı.

"2021'de sponsorluk gelirlerimizi yüzde 800 oranında artırdık"

Sponsor desteklerine yönelik de TMF Başkanı Uçar, "Sponsorluk noktasında en başta Cumhurbaşkanımızın, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle ilerliyoruz. Birçok ülkede de olduğu gibi devlet destekli ilerleyen bir yapımız var. Elbette ki sponsorlarımız da var, özellikle 2021'de sponsorluk gelirlerimizi yüzde 800 oranında artırdık, inşallah bu artarak devam edecek." diye konuştu.

Başkan Uçar, "Güzel çalışmalarımız var, sponsorluk ve ürün satışı anlamında. Federasyonun marka değerini ticari olarak gelire çevirmeye başladık. Bu değer arttıkça sporcularımız da kulüplerimiz de daha rahat etmeye başlayacak." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.