Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Togo, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini yakından izledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Togo'nun başkenti Lome'ye düzenlediği resmi ziyaret, ülke basını tarafından yakından takip edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2021 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2021 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Togo, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini yakından izledi
Lome

Togo'nun en bilinen haber sitelerinden "Republic Of Togo", Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin haberinde Türkçe "Hoş geldin!" başlığını kullandı. Haberde, Türkiye'nin Afrika'daki büyükelçilik sayısını 43'e çıkardığına dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togo'nun FETÖ ile mücadelemiz bağlamında verdiği destek takdire şayandırCumhurbaşkanı Erdoğan, Togo'da üç Afrika ülkesinin liderleriyle bir araya geldiTürkiye'den Togo'ya 2 Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı teslim edildi

Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretinden önce Türk basınına yaptığı "Tarihinde sömürgecilik lekesi bulunmayan, kolonyalizm utancı olmayan bir milletiz." ifadesine yer verildi.

İngilizce yayın yapan "Togo First" isimli internet sitesi de haberinde Erdoğan'a ziyaretinde, yatırımcılar ve iş adamları dahil 100 kişilik ekibin eşlik ettiğine yer verdi.

"Togo Presse" internet sitesi de "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ile Lome arasındaki ticareti güçlendirme ve yatırımları kolaylaştırma sözü verdi" başlığını attı.

Haberde, bu ziyaretin Türkiye'nin aralıkta düzenleyeceği Afrika zirvesinden 2 ay önce yapıldığına işaret edildi.

Dışişleri Bakanı Dussey'den Türkçe paylaşım

Öte yandan Togo Dışişleri Bakanı Robert Dussey, ziyaretten önce Twitter hesabından AA muhabirinin kendisiyle yaptığı röportajı paylaştı.

Dussey, Erdoğan'ın Lome'ye ulaşmasıyla da Türkçe olarak "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyete Togo'ya hoş geldiniz diyorum." ifadesini kullandı.

Ziyaret boyunca Türkçe tweet atmaya devam eden Dussey, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu da etiketleyerek "Değerli dostum Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 'Maarif Vakfı ile Ev Sahibi Ülke Anlaşması' ve 'Diplomatik Temsilcilikler için Arsa Takasına İlişkin Protokolü' imzaladık." paylaşımında bulundu.

Dussey yine Türkçe attığı son tweette "Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizi Türkiye'den ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dediği gibi 'Daha adil bir dünya mümkün'. Daha adil bir dünya için daha güçlü bir Afrika için Türkiye ile birlikte çalışacağız." ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.