Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Başkanı Şentop, Kırgızistan Meclis Başkanı Mamıtov ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Kurul toplantısı için geldiği Çolpon-Ata şehrinde, Kırgızistan Meclis Başkanı Talant Mamıtov ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2022 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2022 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
TBMM Başkanı Şentop, Kırgızistan Meclis Başkanı Mamıtov ile görüştü
Çolpon-Ata

Meclis Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mamıtov-Şentop görüşmesinde, siyasi, ekonomik, kültürel ve insani bağların etkinleştirilmesi ve parlamentolar arası iş birliğinin genişletilmesi konuları ele alındı.

Mamıtov, Kırgızistan'ın, Türkiye ile kardeşlik ilişkilerini güçlendirmeye ve derinleştirmeye özel önem verdiğini belirterek, "Ülkeler arasında yüksek düzeyde bir siyasi diyalog sürdürülüyor. Ortak çabalarımız ile ikili ilişkilerimizin daha da gelişmesine katkı sağlayacağımızdan eminim." ifadelerini kullandı.

TÜRKPA çerçevesinde Türk devletleri arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Mamıtov, TÜRKPA’nın Çolpon-Ata'da yarın yapılacak 11. Genel Kurul toplantısında bir dizi önemli kararların alınacağını bildirdi.

TBMM Başkanı Şentop da Türkiye'nin Kırgızistan ile parlamentolar arası iş birliğinin daha da yoğunlaştırılması dahil olmak üzere çok yönlü iş birliğini genişletmeye ilgi gösterdiğini kaydederek, Mamıtov'u resmi ziyaret için Türkiye'ye davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.