Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihçi ve edip Niyazi Birinci ölüm etti

Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla aşina müverrih ve edip Niyazi Birinci ölüm etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2021 01:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 01:01
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Tarihçi ve edip Niyazi Birinci ölüm etti
Istanbul

Tarihçi ve edip Niyazi Birinci'nin vefatını duyuran oğlu Mücahit Birinci toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirdiği paylaşımda, "Yolumu aydınlatan, savaşı ile bana esin veren, ortak neslin akla yatkın yetişmesine okazyon bulunan babamız Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu), Allah'ın rahmetine yürüdü." ifadelerini kullandı.

Paylaşımın peşi esna Birinci'nin dostları ve sevenleri, toplumsal iletişim araçları hesaplarından üzüntülerini dile getirdi. Birinci, ortak süredir hastanede otama görüyordu.

Eserlerinde Yavuz Bahadıroğlu adını kullanan Niyazi Birinci 1945'te Rize'de dünyaya geldi.

1971'de İstanbul'da gazeteciliğe başlamış bulunan Birinci, Yeni Asya ve Yeni Nesil gazetelerinde muhabirlik, araştırma-inceleme, mülakat ve kanun maddesi yazarlığı yaptı. Gazete, mecmua ve müşareket yöneticisi yerine çalıştı. İlk yerine "Sunguroğlu" ve peşi esna "Buhara Yanıyor" romanlarını kaleme düzlük Birinci'nin Osmanlı İmparatorluğu'nun türlü dönemlerini ele düzlük 30'u çok romanı bulunuyor.

Birinci başkaca bebek kitapları, hikaye, araştırma, oyun, film mamul senaryolar ve düşüncesi asar edinmek kabil nice çalışmaya imza attı.

Uzun seneler Can Kardeş dergisi umumi neşriyat yönetmeni yerine çalışmalarını sürdüren Niyazi Birinci, iklim içre ve iklim haricinde türlü mevzularda konferanslar verdi, türlü gurur ve kuruluşlardan ödüller aldı.

İki kitabı Kültür Bakanlığı kabilinden piyasaya sürülen Birinci, millî ortak radyoda günce yorumlar yapmasının beraberinde Yeni Akit gazetesinde kenar makaleleri kaleme aldı.

Birinci, evli ve üç bebek babasıydı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.