Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sizi Fenomen Yapacak Rehber: TikTok Nasıl Kullanılır ?

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2022 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2022 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Sizi Fenomen Yapacak Rehber: TikTok Nasıl Kullanılır ?

Geçler arasında oldukça popüler olan TikTok uygulamasını artık daha fazla kişi duymaya başladı. Son dönemlerde artan kullanıcı kitlesi ile dikkat çeken TikTok nasıl kullanılır diyorsanız TikTok dünyasında sizi fenomen yapacak bu yazımız tam da size göre.

TikTok Nasıl Kullanılır ?

Son dönemin en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok, etki alanını her geçen gün genişletiyor. Cringe videolardan eğlenceli paylaşımlara kadar pek çok farklı kategoride içeriğin yer aldığı TikTok nasıl kullanılır ? Eğer siz de bu platforma girmek istiyorsanız TikTok’un nasıl kullanıldığını ve fenomen olma rehberini incelemeye ne dersiniz?

TikTok ‘ta Nasıl Çok İzlenirim?

tikok-nasil-cok-izlenirim-1536x1024.jpeg

TikTok platformdaki diğer kullanıcılar ile video paylaşımı yapmanızı sağlayan bir uygulamadır. Herhangi bir hesap açmadan da uygulamayı indirerek videoları izleyebilirsiniz. Ancak kendi hesabınızı açmak istiyor ve TikTok ‘ta nasıl çok izlenirim diye merak ediyorsanız yazımızın devamında size ipuçlarını vereceğiz.

TikTok uygulamasını indirdikten sonra kendiniz için bir kullanıcı adı belirlemelisiniz. Sonrasında uygulamayı kullanmak oldukça basit. Tek yapmanız gereken 15 ile 60 saniyelik yaratıcı videolar çekip takipçiler ile paylaşmanız. Platformda yayınladığınız videolar izleyicilerin ilgi alanları ile eşleşerek gösterilmeye başlıyor. Aldığınız beğeni sayısı ve videolarınızın görüntülenme sayısını ana sayfanızdan takip edebiliyorsunuz. İlk videonuzu çekip yayınladığınızda da TikTok dünyasına girmiş oluyorsunuz. Şimdi TikTok ile ilgili en çok merak edilen konulara konulara değinelim.

TikTok ‘ta Nasıl Fenomen Olunur?

Çoğu sosyal medya uygulaması gibi TikTok uygulaması da takipçi sayısı ve videolarınızın aldığı beğeniye göre popüler olmanızı sağlıyor. Google reklamlarına benzer bir algoritma ile kullanıcıların ilgi alanlarına göre video önerisinde bulunuyor. Kullanıcı beğenmediği video içeriklerini reddedebiliyor. Bu seçenek sayesinde de benzer bir video onun ekranına tekrar düşmüyor. Dolayısıyla bu uygulama ile belli zevklere sahip bir takipçi kitlesi oluşturmak mümkün. Öncelikli olarak uygulamayı eğlence amaçlı mı, bir şirket tanıtımı için mi ya da ünlü olmak için mi kullanmak istiyorsunuz, buna karar vermelisiniz. Eğer eğlenceden daha fazlasını bekliyor ve TikTok ‘ta nasıl fenomen olunur diyorsanız birkaç yöntemi doğru kullanmanız yeterli.

İşe ilk olarak ilgi çekici bir kullanıcı adı belirleyerek başlayın. Tüm sosyal mecralarda geçerli olduğu gibi kullanıcı adınızın akılda kalıcı olması bu uygulama için de geçerlidir. Yayınlamayı planladığınız video tarzlarına göre ya da sizi yansıtan, akılda kalıcı bir kullanıcı adı seçin. Güncel içerikler üretin. TikTok ana sayfanızda güncel olan içerikleri seyredin. Size önerilen görüntülediğiniz videoları dikkatle takip edin. En çok paylaşılan ve beğeni alan videoları inceleyin. Popüler olan video hikayelerini siz de kullanmaya çalışın. Burada önemli olan videonuz ilgi çekici hale getirmenizdir. Bunun için videolarınızda ağır çekimler yapabilir, düetler yapabilir ya da videolarınızı efektlerle süsleyebilirsiniz. Güncel kalmak ve yeni trendleri takip etmek için biraz zaman ayırmak ve fenomen olmuş popüler kişilerin videolarından ilham almak işinize yarayabilir. TikTok videolarınızın güzelliğine doğru etiketleri kullanarak son dokunuşları yapmalısınız. Böylelikle videolarınızın daha çok kişi tarafından görülmesini sağlayabilirsiniz. Doğru etiketleri kullanmanız izleyici sayınızı arttıracak bu da videolarınızın beğeni sayılarına da yansıyacaktır. Ne kadar çok beğeni alırsanız ve takipçi edinirseniz o kadar çok izlenirsiniz. Bunun için benzer videolarda paylaşılan etiketleri kullanın. Takipçi sayınızı arttırmak için diğer sosyal medya platformlarında da videolarınızı paylaşın. Günlük yapacağınız paylaşımları önceden hazırlayabilirsiniz. Böylelikle içerik sıkıntısı çekmemiş olursunuz. Son olarak da olumlu ve güler yüzlü olmak her zaman etkilidir. Bunu unutmayın. Eğlenceli olmayan içerikleri hiç kimse tercih etmeyecektir.

 

TikTok ‘ta Nasıl Ağır Çekim Yapılır?

Kısa zamanda içinde yaratıcı videolar yapıp paylaşmak oldukça güç görünse de imkânsız değil. Ağır çekimler en çok izlenen ve paylaşılan video içerikler arasında. Siz de deneyebilirsiniz. Peki TikTok ‘ta nasıl ağır çekim yapılır? İşte size adımları;

Videonuzu normal standartlarda çekin. Ekranın sağ alt köşesindeki zamanlayıcı bölümünden zaman efektleri bölümüne tıklayın. Açılan yeni pencereden ağır çekim seçeneğini (0.5x) seçin. Sonrasında videonuz ağır çekim için düzenlenecektir. Ekranın sağ üst köşesindeki yönergeyi (next) takip ederek ilerleyin. Ağır çekim videonuz artık hazır. Yayınlayabilirsiniz.

tiktok-nasil-agir-cekim-yapilir-1536x944.png

TikTok ‘ta Nasıl Düet Yapılır?

Düet yapmak, TikTok dünyasında en popüler içerik üretme yöntemlerinden biridir. Eğer ünlü biri ile canlı bir düet yapabilirseniz izleyici kitlenizdeki artış çok daha farklı olacaktır. TikTok ‘ta nasıl düet yapılır diye merak ediyorsanız aşağıdaki adımları takip edin.

Önceden paylaşılan ve sizin de beğendiğiniz bir düet videosunu seçin. Video sayfasında “paylaş” seçeneğine tıklayın. Buradan “düet” seçeneğini seçin. Ekran iki kısma ayrılacaktır. Sizin görüntünüz ile açtığınız video yan yana görüntülenecektir. Ardından kırmızı video kayıt düğmesine basın. Tamamladıktan sonra düetinizi paylaşın.

tiktok-nasil-duet-yapilir-1536x895.png

TikTok Efekt Nasıl Yapılır?

Merak uyandıran içerikler oluşturabilmeniz ve güzel videolar çekmeniz, güncel kalmanız ve beğeni almanız açısından önemlidir. Bunun için uygulama içinde yer alan efektlerden yararlanabilirsiniz. Videolarınıza yaptığınız bu küçük dokunuşlar, izlenme oranlarınızda belirgin artışlara sebep olacaktır. Efektleri kullanarak TikTok ‘ta nasıl güzel video çekilir? Şimdi bunu inceleyelim. TikTok efekt nasıl yapılır diyorsanız şu adımları takip edebilirsiniz:

Video ön izleme ekranında sol alt köşedeki saat şekline basın Açılan yeni pencerenin en alt kısmında farklı filtre ve efekt seçeneklerini göreceksiniz. İlgili adımları takip ederek istediğiniz efekti ekleyebilirsiniz Son olarak ekranın sol üst köşesinden videonuzu kaydedin. Ardından paylaş (post) butonu ile yayınlayın
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.