Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şarjınız

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2019 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2019 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Şarjınız
İşinize yarayacak pratik bilgiler

15.09.2019 20:22

1 / 83

Kameranız zamanla bulanık görüntü çekmeye başladıysa sadece bir silgi işinizi görecektir! Silgiyle yavaş yavaş kameranın üzerini silin; fark inanılmaz!

 

2 / 83

Şarj kabloları zaman içinde yıpranır ve kırılmalardan dolayı bu hale gelir. Kablonuzun ömrünü uzatmak istiyorsanız bir yolu var; hem de bedava!

 

3 / 83

Yapmanız gereken tek şey tükenmez kalemlerde bulunan yayı şarj kablonuza geçirmek! Hepsi bu...

 

4 / 83

Modern elektrikli süpürgeler, işlemi daha kolay hale getirmek için çok fazla ek aksesuara sahiptir, ancak her zaman çok sıkı noktalara giremezler. Bu durumda, ev yapımı bir aksesuar olan tuvalet kağıdı tüpü kullanabilirsiniz. Kağıdın ucunu ezerek ulaşamadığınız noktaları temizleyebilirsiniz.

 

5 / 83

Eski deri mobilyayı sadece ayakkabı cilası uygulayarak canlandırabilirsiniz.

 

6 / 83

Mobilyalarınız halılarınıza iz yapıyorsa, onlardan kurtulmak için buz küpleri kullanabilirsiniz. Ezilen yerlere buzları koyun ve sabaha kadar bekletin. Halı nemi emecek ve halınız eski formuna kavuşacaktır. Hızlı bir şekilde yapmanız gerekiyorsa, buzlu uygulamadan sonra süpürge ile vakumlayabilirsiniz.

 

7 / 83

Dolaplar, kulplar, yemek pişirdiğiniz yer gibi mutfakta yağlı yüzeyleri temizlemek için hindistan cevizi yağını ve kabartma tozunu karıştırmanız gerekir. Karışımı kirli noktaya koyun ve bir süngerle ovun. Ulaşılmayan noktalar için kullanılmayan bir diş fırçası kullanabilirsiniz.

 

8 / 83

Hoş olmayan kokulardan kurtulmak için diskler yapabilirsiniz. 1-2 bardak suya, 2 bardak kabartma tozu ve biraz esansiyel yağa ihtiyacınız olacak. Malzemeleri karıştırın, özel bir kalıba koyun ve 1-2 gün kurumaya bırakın. Bir disk yaklaşık bir ay etkilidir ve mağazadan satın alınan spreyler kadar etkilidir.

 

9 / 83

Bu lekelerden kurtulmak için kabartma tozu, normal bulaşık deterjanı ve sirke kullanabilirsiniz. Kabartma tozu bazı sıvıları emecek ve diğer 2 sıvının kombinasyonu lekeyi çıkaracaktır.

 

10 / 83

Eski ama çok etkili olan bu yöntem için 1 bardak beyaz sirkeyi ardından 1 bardak karbonatı lavabo deliğine dökün yarım saat bekletin en son üzerine sıcak su dökün.

 

11 / 83

Sıcak su ve amanyoğı karıştırın. Karışımı lekeye püskürtün, üstüne bir bez parçası koyun. Ve lekeli yeri ütüleyin. Bunu birkaç kez yaptıktan sonra, boya halıdan çıkacaktır.

 

12 / 83

Mutfak lavabosunda bir çöp öğütücünüz varsa, muhtemelen hoş olmayan bir kokuyla karşılaşırsınız. Aslında, bu sorunla başa çıkmak, göründüğünden daha kolaydır. Sadece buz küplerini limonla dondurup birkaç tane parçalayıcıya koyun. Sadece daha temiz hale gelmez ve daha iyi çalışmaya başlar ancak aynı zamanda harika bir kokuya sahip olur.

 

13 / 83

Karbonat, sirke ve diş macunu karışımını tabana sürün. Ütüyü ısıtın ve karışımla ovun.

 

14 / 83

Süngerlerinizi bakterilerden temizlemek için pahalı profesyonel ürünler kullanmanız gerekmez. Hindistan cevizi yağı, bulaşık deterjanı ve antibakteriyel sabun kullanarak kendi karışımınızı yapabilirsiniz. Malzemeleri bir kasede karıştırın. Süngerleri karışımda ıslatın ve suyla yıkayın.

 

15 / 83

Bunları biliyor muydunuz?

16 / 83

17 / 83

Birisi asansörün bütün düğmelerine mi bastı? Düğmelere yeniden basarsanız bazı asansörlerde istenmeyen katların düğmeleri kapanıyor.

 

18 / 83

19 / 83

Eski bir ketçap kapağını süpürgeye takarsanız,zor yerleri kolayca süpürebilirsiniz.

 

20 / 83

Tatilde kabloları gözlük çantanıza koyabilirsiniz.

 

21 / 83

22 / 83

23 / 83

24 / 83

25 / 83

Böyle yaparak küpenizi ya da başka takılarınızı kolay bulabilirsiniz.

 

26 / 83

Tatile giderken telefon şarjınızı unuttuysanız, otel odasındaki televizyonun arkasına bakın. Çoğu televizyonda usb girişi bulunuyor.

 

27 / 83

Sabununuz az kalmış ise yenisiyle birleştirin.

 

28 / 83

Özel karakterli bir şifre seçin.

 

29 / 83

Çocuklar büyüyünce yataklarını atmayın.

 

30 / 83

Taşınırken ağır eşyaları bavula koyabilirsiniz.

 

31 / 83

32 / 83

Böylece çekiçle çivi çakarken parmaklarınıza vurmazsınız.

 

33 / 83

Telefonu uçuş moduna alıp şarja takarsanız daha hızlı şarj olur.

 

34 / 83

35 / 83

Kahve çekirdekleri böyle de kullanılabilir.

 

36 / 83

37 / 83

38 / 83

Mutfakta az yeriniz varsa...

 

39 / 83

40 / 83

41 / 83

Yumurta kırmak için hep kasenin kenarını kullanırsınız değil mi? Ama yaptığınız yanlış yumurtayı düz bir yüzeye vurarak kırarsanız çok daha çabuk kırılacaktır.

 

42 / 83

Kağıt havluyu nasıl kullanıyorsunuz? Bir parça kağıt havlu ile ellerinizi kuruluyorsunuz ama hiç bir şekilde yetmiyor değil mi? Kağıt havluyu ikiye katlayarak kullanmayı deneyebilir misiniz? Emin olun sandığınızdan daha etkili olacak.

 

43 / 83

Süs mumlarını yakmakta zorlanıyor musunuz? Bunun için spagettiden faydalanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken çakmağınızla spagettiyi tutuşturmak ve mumunuzu onunla yakmak.

 

44 / 83

Çivi çakarken elinize mi vuruyorsunuz? Taraktan yardım almayı deneyin. Fotoğraftaki gibi bir tutuşla bu iş artık çok kolay!

 

45 / 83

Yapacağınız yemek etrafı çok mu kirletecek? Altına sereceğimiz alüminyum folyo hem yanmayacak hem de ocağı temiz tutacaktır.

 

46 / 83

Kaşarın küflenmesini istemiyor musunuz? O zaman bir miktar tereyağıyla açıkta kalan kısmını ovalarsanız kaşarı bir süre daha saklayabilirsiniz.

 

47 / 83

Kavanoz açmakta zorlanıyor musunuz? Kaşıkla bunu kolaylaştırabilirsiniz. Fotoğraftaki gibi kaşıkla biraz kapağı genişlettiğinizde kendini bıraktığını göreceksiniz.

 

48 / 83

Vida artık dönmüyor mu? Bir lastik kullanarak döndürmeyi kolaylaştırabilirsiniz.

 

49 / 83

Çerçevelerinizin duvara asma kiti yok mu? Herhangi bir açma halkasını düzgün bir şekilde çıkarıyoruz. Fotoğrafta gördüğünüz delikli bölümden vidalıyoruz. Elimizde artık duvardaki vidaya takabileceğimiz bir çerçeve var.

 

50 / 83

Fırçaya boyayı fazla mı aldınız? Bunun için bir lastiği boya kutusuna geçirmeniz yeter.

 

51 / 83

Arabanızın anahtarını çenenizin altında tutun ve açılış düğmesine basın, böylece yaklaşık 15 metre daha geride arabanızı açabilirsiniz.

 

52 / 83

Masanızdaki bardak izlerinden mayonez ile kurtulun. Kağıt havlumuzun üzerine iki kaşık mayonez sürüyoruz. Bardak izinin olduğu bölgeye mayonezli bölgeyi hafif bastırarak bırakıyoruz. 15 dakikadan sonra lekemiz kayboluyor. Yetersiz olursa süreci tekrarlıyoruz.

 

53 / 83

Kurutucudan ziyade, kıyafetlerinizi açık havada kurutmak çok daha faydalıdır.

 

54 / 83

Dişlerinizi fırçalarken her seferinde bezelye büyüklüğünde diş macunu kullanın.

 

55 / 83

Peyniri keserken kesinlikle elinizle dokunmayın. Elinizdeki bakteriler peynirin daha çabuk küflenmesine neden olacaktır. Keserken peyniri ambalajından tutarak kolaylık sağlayabilirsiniz.

 

56 / 83

Giysilerinizin rengini, çamaşır makinesinin içine bir tutam tuz atarak koruyabilirsiniz.

 

 

57 / 83

Uçlu kaleminizin arkasındaki silgi bitmek üzereyse, silgi yuvasının dibine yuvarlanmış küçük kağıt parçaları yerleştirerek silginin seviyesini yükselip ve kullanmaya devam edebilirsiniz.

 

58 / 83

Kavun çekirdeğinin kaynatılıp suyunun içilmesi karaciğer hastalıklarına çok faydalıdır.

 

59 / 83

Kavun yanıklara konulursa ağrıyı hafifletir ve iyileşmesini hızlandırır. Kavun'un faydaları:, B vitamini, brom ve iyot içeriyor, sinirleri yatıştırıyor, kanı temizliyor ve kolay bir uyku sağlıyor. Damar tıkanıklığı, Kansızlık için de öneriliyor. Ama hazmı karpuza göre daha güç. Bir de şeker oranı fazla. Ölçüyü kaçırmadan tüketmek gerekiyor.

 

60 / 83

Parmağınıza kıymık batarsa...
O zarar görmüş bölgenin üzerine iyice olgunlaşmış bir muzun birkaç dilimini koyun ve bir bandajla kapatın. Muzun içindeki enzimler ciltteki yabancı maddenin çıkmasını kolaylaştıracaktır.

61 / 83

Nefesiniz kötü kokuyorsa...
Ağız kokusunun sebebi çoğunlukla susuzluktur. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen iki bardak su için. Eğer ana yemeğinizin yanında maydanoz varsa onu mutlaka tüketin. Çünkü maydanoz nefesi anında yenileyici özel kimyasallar içerir.

62 / 83

Ezilip soğuk süte katıldıktan sonra yüze sürülürse cildi nemlendirir ve cildin taze görünmesini sağlar. Cildinizi güzelleştirir. Cildi kuru olanlar için 1 ölçü süt, 1 ölçü kavun Suyu ve 1 ölçü Su ile hazırlanan karışım, iyi sonuç veriyor.

 

63 / 83

Kan azlığında faydalıdır. Osteoporoz, kalp damarlarında faydalıdır çünkü içeriğinde bulunan kremniy elementi damarların elastiyetini sağlamaktadır. Karaciğere faydalıdır. Hamile ve menopoza giren kadınların meyvesidir.

 

64 / 83

Kıyaftlerdeki yağları çıkarmak için tebeşir kullanabilirsiniz

 

65 / 83

Topuklarınız sertleşiyorsa... 
Ayaklarınıza bir su şişesi ile iki-üç dakika boyunca masaj yapın. Bu işlem sayesinde ayak tabanınızdaki çukur bölge gerilir ve topuğunuzun düzleşmesini engellemiş olursunuz.

66 / 83

Kahve kavanozunuzun içerisine 2 adet kesme şeker atmanız kahvenizin ömrünü uzatacaktır.

 

67 / 83

Takılarınızı böyle bir yöntemle asabilirsiniz.

 

68 / 83

Telefonunuzu düşürmeden rahatça şarj etmenin kolay yolu!

 

 

69 / 83

Enine çizgili kıyafetler kullanmak sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterir.

 

70 / 83

Pahalı ayakkabı temizleyicilerinin yerine biraz diş macunu ve bulaşık teli kullanın.

 

71 / 83

Kola kabından kendi saksınızı yapın!

 

72 / 83

Plastik ambalaja karton parçası koyarsanız, önemli dosyalarınız kıvrılmaz ve ıslanmaz

 

73 / 83

Reçellerinizin şekerlenmesini istemiyorsanız kaynatırken içine bir dilim limon koyabilirsiniz.

 

74 / 83

Baskılarınız da "Arial, Times New Roman, Verdana" yazı karakterlerini kullanarak, kartuşunuzdan 100 sayfa kadar tasarruf edebilirsiniz.

 

75 / 83

Saçlarınızı boyarken diplerde oluşan boya lekelerini temizlemek için süte batırdığınız pamuğu kullanın.

 

76 / 83

Karanlıkta kaldığınızda kendi fenerinizi oluşturmak bu kadar kolay! Bir şişeye su doldurun ve bir cep telefonu altına koyun, telefonun ışığını açın. İşte bu kadar!

 

77 / 83

Eski pencerenizi şık ve kullanışlı bir masaya çevirin.

 

78 / 83

Bir eski kalem yayı ile kablonuzun bükülmemesini ve kırılmamasını sağlayabilirsiniz.

 

79 / 83

Yumurta kutularını atmayın! Kendinize güzel çerçeveler yapın!

 

80 / 83

Kapanmayan fermuarlarınıza pratik çözüm

 

81 / 83

Kolay domates soymak için kaynar suyun içinde 10 saniye beklemeniz yeterlidir.

 

82 / 83

Ayak kokusu için çıtır çözüm; tek yapmanız gereken ayakkabınızın içine bir poşet çay koyun!

 

83 / 83

Günde 1-2 adet havuç yiyerek, ciltte kurumaya ve kırışıklığa neden olan A vitamin eksikliğinin önüne geçebilirsiniz.

 

Kaynak: Haber7.com 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.