Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ortaya Karışık Mevzular Raflarda Yerini Aldı

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2019 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2019 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Ortaya Karışık Mevzular Raflarda Yerini Aldı

Breaking News; Bize kendinizden ve çıkartmış olduğunuz kitaptan bahseder misiniz?

Gülşah İslamoğlu; Mersin Üni. Anamur M.Y.O Turizm Seyahat İşletmeciliği mezunuyum. Okul dönemi ile birlikte 14 yıldır turizm sektöründe çalışmaktayım. Kitabımın içeriğine geçmeden önce kitabı çıkarma sebebimden bahsetmek isterim. Turizmci olduğum için genellikle turizm gazeteleri okumakta olduğumdan fark ettiğim bir şey vardı: Bütün turizmci köşe yazarları hep ciddi konulardan bahsederlerdi: Turizmin gidişatı, yok efendim işte bu sektör nereye gidiyor? Geçen yıla oranla bu yıl ülkeye giren turist sayısı vs. Aslında baktığım zaman, 10 turizmci yazar varsa üslup farkıyla herkes aynı şeylerden bahsediyordu. Hiç mizah yapanına denk gelmemiştim.Dolayısı ile artık birinin de çıkıp turizmde mizah yapması gerektiğini düşünüp bu işe koyuldum. Kitabımın içeriğine gelince her iki kitabımda da ( Münferit Tatile Giderse ve Ortaya Karışık Mevzular) turizm sektöründe yaşanmış gerçek diyaloglar mevcuttur. Otele gelen misafirler ile aramızda yaşanan ya da otel personellerinin kendi içerisinde yaşadığı olaylar… Aslında bu yaşanan olayın %90’ı hep olumsuz, sinirbozucu durumlar. Ama ben bunları mizaha vurarak hem otel personellerinin çektiklerini hem de otel misafirlerinin yaptıklarını dile getiriyorum. İnsanlar mizah olduğunu bildiği içinde olumsuz tepki vermiyorlar. Kısacası; ağlanacak halimize gülüyoruz.

Breaking News; Her şeyin sosyal medya olduğu ve dijital bir dönemde siz kitap çıkartarak okuma alışkanlığını raflara kaldırılmamasını sağlayanlardansınız? Zor bir süreç mi kitap çıkartmak?

Gülşah İslamoğlu; Doğruyu söylemek gerekirse, ben de mizah dışında herhangi bir kategoride kitap okuyabilen biri değilim. Yapım gereği de hayatta başımıza gelen tüm olumsuzları gırgıra vurmamla alakalı sanırım, bilmiyorum. Kitap çıkarmak, kitap yazmaktan inanın çok daha zor ve sinir bozucu bir süreç. Kitabınızın tüm satış noktalarında olacağı söylenir ama olmaz. Şu tarihte çıkacak denilir ama çıkmaz. Kitabınız bir şekilde online sitelerde çıkar ve bu kez de okuyuculardan “10 gün önce sipariş verdik ama hala gelmedi!” diye yorumlar gelir.Ülkede elini kolunu sallayan kitap çıkarıyor gibi görünse de cidden sabır ve uğraş gerektirecek bir iştir.

Breaking News; Birçok yazarın çıkarttığı kitaplar dizi haline geliyor? Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Ayrıca sizinde kitaplarınızın senaryolaşmasını istermisiniz?

Gülşah İslamoğlu; Bence her kitap yazan bir gün o yazdıklarının dizi ya da film haline gelmesini ister. Bu çok normal. Başarabiliyorsa da ne mutlu ona. Bana gelince, benim yazdıklarım skeç kıvamında. Örnek verecek olursam: bir Güldür Güldür show gibi programlarda çok rahat oynanabilecek tarzdadır diye düşünüyorum. İstediğim buydu aslında ama daha sonra okurlarımdan gelen tepki, bu yazdıklarımın bir gün bir film olabileceği doğrultusunda olması sebebiyle geçenlerde senaryo yazarlığı kursuna yazıldım. Belgemi alabilirsem bu iki kitabımı da senaryo haline getireceğim.

Breaking News; Diğer kitaplardan sizlerin kitabınızı ayıran en büyük özellikler nelerdir?

Gülşah İslamoğlu; Diğer kitapları bilmem ama benim kitaplarımda ya da genel olarak sosyal medyada yazdığım yazılarda ya da dergilere gönderdiğim yazılarda hiçbir şekilde hayal ürünü yoktur. Tüm yazdıklarım kelimesi kelimesine yaşanmış gerçek olaylar ve diyaloglardır. Bir sektördeki olumsuzlukları, personellerin çektiklerini, ne şartlar altında çalıştıklarını ve karşılığını alamadıklarını anlatıyorum. Mizah, gırgır, şamata yapıyormuş gibi görünsem de aslında o mizah çatısı altında çektiklerimizi anlatıyorum.

Sosyal medyadan takip etmek isteyenler olursa @glshislmgl sayfasına beklerim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.