Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“NUH” SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2022 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2022 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
“NUH” SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

Haber; Elif TAYHAN

İSMAİL ACAR’DAN İSHAK PAŞA SARAYI’NA ÖZEL SERGİ

Ünlü ressam İsmail Acar’ın “Nuh” isimli sergisi, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshak Paşa Sarayı’nda açıldı. Toplam 40 eserin bulunduğu sergide İsmail Acar’ın Ağrı Dağı’na atfen yaptığı “Nuh” isimli resim ve dijital art çalışması büyük ilgi gördü.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshak Paşa Sarayı, sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl iş insanı Hikmet Eraslan tarafından gerçekleştirilen “İtalyan Ressamlar Doğubayazıt’ta Sergisi”nin ardından bu kez, dünyaca ünlü ressamımız İsmail Acar’ın “Nuh” isimli sergisi tarihi mekânda sanatserverler ile buluştu.

Ağrı Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında önceki gün gerçekleştirilen sergi açılışında iş, sanat ve siyaset dünyasından pek çok isim hazır bulundu. Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Ağrı Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürü Ebu Muhsin Bulut, Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, ressam İsmail Acar, iş insanı Hikmet Eraslan ve kurum müdürleri tarafından açılış kurdelası kesilen sergi, Ağrı dışından gelenlerin de aralarında olduğu ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. 

Toplam 40 eserin yer aldığı sergide İsmail Acar’ın, Meşar Köyü’nde olduğuna inanılan Nuh’un Gemisi’ne atfen Nuh efsanesini anlatan 210 x 363 santimetre ölçülerindeki “Nuh” isimli çalışması büyük ilgi gördü. Yine sergi özelinde hazırlanan ve özel tekniklerle görsel bir zenginlik içinde sunulan dijital art çalışması ise serginin ilgi çeken eserlerinden biri oldu. Sergide görme engelliler için Braille alfabesi kullanılarak hazırlanan resimler de özel deneyim alanında sunuldu. İsmail Acar’ın dünyada ilk kez uygulanan bir teknikle hazırladığı, yaradılış, aşk, güç, korku ve kıyamet temalarını işleyen eserleri, görme engelli vatandaşlarımızın da sergiyi gezebilmelerine olarak sağlayacak.

“ADEM’İN ÇOCUKLARINA ADANMIŞ BİR SERGİ”
Dosso Dossi Holding sponsorluğunda gerçekleştirilen serginin gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu belirten İsmail Acar, “Türkiye’nin en uç noktasında Doğubayazıt’tayız. Tarihi İshak Paşa Sarayı’nda Adem’in çocuklarına adanmış bir sergi gerçekleştiriyoruz. İshak Paşa Sarayı’nın büyüleyici ortamında gerçekleştirdiğimiz sergi, bölge insanının büyük ilgisini çekti. Sanatseverler, sergimizi bir ay boyunca ücretsiz ziyaret edebilecekler” dedi.

“İLGİ BİZİ CESARETLENDİRDİ”
“Çağdaş Türk Resim sanatçımız İsmail Acar’ın birbirinden değerli eserleriyle Doğubayazıt’ta olduğumuz için çok mutluyum” diyen Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan da serginin ilk gününde gördükleri ilgiden çok memnun olduğunu söyledi. Eraslan, “Geçtimiz yıl, koleksiyonumda yer alan İtalyan sanatçıların eserlerinden oluşan İtalyan Ressamlar Doğubayazıt’ta Sergisi’ni gerçekleştirdik. Bu serginin gördüğü ilgi bizleri cesaretlendirdi. Şimdi ise dünyaca ünlü ressamımız İsmail Acar’ın özel çalışmalarını sanatseverlerle buluşturuyor olmanın heyecanı içindeyiz. Sanatsal faaliyetlerle bu topraklara destek olmaya devam edeceğiz. Bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Ağrı Valimiz Dr. Osman Varol'a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

2300 RAKIMDA ÇOCUKLARLA ATÖLYE
Doğubayazıt’ta büyük ilgi gören İsmail Acar, anlamlı bir atölye çalışması da gerçekleştirdi. 2300 rakımlı Meşar Köyü’nde çocuklar ile buluşan İsmail Acar, beraberinde getirdiği resim malzemelerini dağıttı. Hikmet Eraslan ve İsmail Acar ile bir süre sohbet eden çocuklar, daha sonra “Nuh’un Gemisi” efsanesine dair hayallerini resmettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.