Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MKE AŞ, meslek lisesini yeni teknolojilerle donattı

Makine ve Kimya Endüstri (MKE) AŞ, Sungurlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin atölye ve laboratuvarlarını yeni teknolojilerle donattı.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2021 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2021 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
MKE AŞ, meslek lisesini yeni teknolojilerle donattı
Ankara

Alınan bilgiye göre, MKE AŞ, savunma sanayisine kalifiye eleman yetiştirme ve nitelikli alt yükleniciler kazanma hedefiyle eğitime yönelik yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekledi.

MKE AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere'nin desteğiyle MKE AŞ ile Sungurlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında Eylül 2021’de Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı.

MKE AŞ, protokol kapsamında Sungurlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin atölye ve laboratuvarlarına yeni teknoloji ve donanımlar kazandırdı.

Bu kapsamda okula; içinde 16 bilgisayar, masa, sandalye, hidrolik eğitim seti, pnömatik eğitim seti, eksen CNC freze eğitim tezgahı olan CNC Simülasyon ve Hidrolik Pnömatik Laboratuvarı kuruldu.

Ayrıca öğrencilerin hayal gücünü ve programlama kabiliyetini artırmak amacıyla içinde; bilgisayar, montaj masası, duvar seti, üç boyutlu yazıcı, elektrik, elektronik ve robot ekipmanları bulunan Robotik Kodlama Atölyesi oluşturuldu.

CNC Simülasyon ve Hidrolik Pnömatik Laboratuvarı ve Robotik Kodlama Atölyesi, Sungurlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kullanılmaya başlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.