Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mavi Işık, Academic Hospital’da otizmde farkındalık çağrısı yapıyor...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2022 23:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2022 23:43
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Mavi Işık, Academic Hospital’da otizmde farkındalık çağrısı yapıyor...

Academic Hospital’da otizmde farkındalık için Mavi Işığın Çağrısı...

Sanata ve sanatçıya değer veren Academic Hospital, anlamlı bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. UzmanKlinik Psikolog Deniz Kayhan’ın “Mavi Işığın Çağrısı” isimli resim sergisi, Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Academic Hospital'ın lobi alanında açıldı. Otizmin farkındalık rengi olan maviden esinlenen sergiden elde edilecek gelirin bir kısmı otizmli çocuklar yararına bağışlanacak.

Türkiye’de güvenilir sağlığın adresi AcademicHospital, sanata ve sanatçıya da desteğini sürdürerek anlamlı bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Academic Hospital, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında; Otizm Spektrum Bozukluğu’nu klinik ortamının dışına çıkararak toplum farkındalığı artırmak ve akademik bilgiyi geniş kitlelere aktarmak hedefiyle düzenlenen Klinik Psikolog Deniz Kayhan’ın “Mavi Işığın Çağrısı” isimli resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Resim sergisinden elde edilecek gelirin bir kısmı, otizmli çocuklar yararına bağışlanacak.

SANATLA FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, serginin açılışında yaptığı konuşmada, sanatın toplumda Otizm Spektrum Bozukluğu ile ilgili farkındalığıartırması konusundaki önemine dikkat çekti. Prof. Kavak, “Sanat, hayat demektir. Academic Hospital olarak biz de bir taraftan insan hayatı için çalışırken bir taraftan da sanata, sanatçıya, spora ve sporcuya her fırsatta destek oluyoruz. Özellikle yüzlerce bebeğin doğumunu gerçekleştirmiş bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak, otizm konusunda erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu topluma anlatabilirsek, o kadar çok mutlu olacağım. Bu yüzden Academic Hospital olarak bu sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur, serginin gelirinin bir bölümünün otizmli çocuklar yararına bağışlanacak olmasından mutluluk duyuyorum.Bundan sonra da sanatın, sanatçıların, sporun ve sporcuların yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

MAVİNİN IŞIĞINDA ONLARI ANLAMAK

Tufts Üniversitesi'ni Güzel Sanatlar ve Psikoloji alanında çift ana dal yaparak bitiren ve University of Reading’de Klinik Psikoloji Bölümü’nü onur derecesiyle tamamlayan Uzman Klinik Psikolog Deniz Kayhan, sergideki resimlerinde otizmli çocuklarla olan çalışma deneyimlerinden ve toplumsal konulardaki gözlemlerinden ilham aldığını belirtti. Klinik Psikolog Kayhan, Otizm Spektrum Bozukluğu’nu klinik ortamının dışına çıkararak toplum farkındalığını artırmak, akademik bilgiyi geniş kitlelere aktarmak ve izleyici ile özne arasında bir empati zemini oluşturmak için sanatın taşıyıcı gücünü kullandığını ifade etti.

ELLERİNİ TUTMAMIZA İHTİYAÇLARI VAR

Klinik Psikolog Deniz Kayhan, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak’a desteği için teşekkür etti ve şunları söyledi: “Otizmli çocuklara ve ailelerine daha fazla destek sağlamak için çıktığım bu yolda, Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak hocamın destekleri için minnettarım. Amerikan Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezleri’nin (CDC) 2021’de yayımladığı rapora göre, her 44 çocuktan 1'inin otizmli olduğu tahmin edilmekte ve çoğu bizim gibi insanların 'ellerini tutmasına' ihtiyaç duymaktadır. Gelin hep beraber ellerini tutalım.”

Sergiden elde edilecek gelirin bir kısmı otizmli çocukların ve ailelerinin sağlık ve eğitim ihtiyaçlarına hizmet etmek amacıyla bağışlanacak.“Mavi Işığın Çağrısı” isimli resim sergisi, Academic Hosptial'ın lobi alanında 15 Nisan Cuma gününe kadar sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.

Deniz Kayhan kimdir?

Deniz Kayhan, psikoloji lisans eğitimini ABD’de TuftsUniversity’de tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimine İngiltere’de devam etmiş ve University of Reading'in Klinik Psikoloji Bölümü’nü bitirmiştir.Tezini, negatif çocuk davranışlarının ebeveynlik üzerindeki etkisi alanında yazmış ve bölümünden Yüksek Onur Derecesi (First-Class Honours) ile mezun olarak Uzman Klinik Psikolog unvanını almıştır. 

Lisans eğitimini; üniversite bünyesindeki araştırmalarda görev alarak, Boston’da çeşitli kurumlarda çalışarak ve sosyal sorumluluk projelerine katılarak desteklemiştir. Yüksek lisans eğitimi sırasında, AnDY(Anxiety and Depression in Young People) Research Clinic’te depresyon ve anksiyete bozuklukları üzerine yoğunlaşarak, çocuk ve ergenlerle olan klinik deneyimlerini İngiltere’de genişletmeye devam etmiştir. Türkiye’de de çeşitli kurumlarda staj yapmış, çocuk-ergen alanında çalışmalarda bulunmuştur. 

2016-2021 yılları arasında özel bir klinikte Otizm Spektrum Bozukluğu ve diğer gelişimsel farklılıkları olan çocuk ve aileleri üzerine deneyim kazanmış olup, son bir senedir çalışmalarını ayrıca bireysel olarak da sürdürmektedir. Aldığı eğitim ve sertifikalar arasında Bilişsel ve Davranışçı Terapi, Çözüm Odaklı Terapi, Oyun Terapisi, Sanat Terapisi ve DIRFloortimebulunmaktadır. Bilimsel kanıta dayalı yaklaşımlar ve uygulamalar mesleki pratiğinde ön plandır. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.