Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mağdurlara kucak açan İşadamının, başarılarla geçen hayat öyküsü

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2019 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2019 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Mağdurlara kucak açan İşadamının, başarılarla geçen hayat öyküsü

DOĞA KOLEJİ MAĞDURLARINA KUCAK AÇAN EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ VE FİDOL OKULLARI KURUCUSU, EĞİTİM UZMANI FAİK BİRGÜL BREAKİNG NEWS RÖPORTAJI;   

Breaking News; Bize kendinizden ve başarılı yol haritanızdan bahseder misiniz?

Faik Birgül;1974 Ağrı Diyadin doğumluyum ancak bizim oralarda sıkça yaşanan bir durum olduğu için babam 1972 olarak nüfusa kayıt ettirmiş. Tahmin edileceği üzere çok zor şartlarda eğitim gördüm. 1977 Van Çaldıran depremi sonrası okulumuz yıkıldı. Köylümüz olan ve Yozgat’ta görev yapan sevgili öğretmenim Fevzi Yaman istifa ederek köye geldi ve evini sınıfa dönüştürerek ben ve 25 arkadaşıma 5 yıl boyunca ilkokul eğitimi verdi. İleriki dönemde bu 26 kişinin tamamı üniversite mezunu oldu. Diyadin’deki yatılı bölge okuluna kayıt olabilmek için, köyümüz olan Yolcupınar’dan 25 kilometrelik yolu yürüyerek Diyadin’e ulaştım ve sınava katıldım. Sınavı kazanmama rağmen babam okumamı istemedi ancak babama karşı gelerek öğrenim hayatıma devam ettim. Diyadin Lisesi’ni bitirdim. Ekonomik nedenlerden dolayı Malatya İnönü Üniversitesi Kamu Yönetimi’ni 2. Sınıfta, Ekonometri’yi 3. Sınıfta bırakmak zorunda kaldım. Nihayetinde Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı’ndan Eğitim Uzmanı ünvanı ile İnönü Üniversitesi’nden mezun oldum. Mezun olduktan sonra Van Çaldıran’da bir okula sınıf öğretmeni olarak atandım ve 5 yıl görev aldım. 5 yılın ardından İstanbul Yakacık Lisesine tayin oldum. Sonrasında Yakacık’ta Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi açtım. 2010 yılında kendisi de eğitimci olan eşimle evlendim. 2012 yılında Koşuyolu’nda Anaokulu açtık. 5 yıl boyunca başka marka altında eğitim hizmeti sunduktan sonra 2017 yılında kendi markam olan FİDOL OKULLARI’nı kurdum.

Breaking News; Eğitim ile alakalı ülkemizde attığınız adımları sizlerden dinlemek isteriz.?

Faik Birgül; Yıllardır Finlandiya Eğitim sisteminin Türkiye’ye nasıl uyarlanabileceği ile ilgili fikirlerim ve düşüncelerim vardı, günü geldi bu fikir ve düşünceler hayat buldu ve Finlandiya Eğitim Sistemi ilhamı ile okulumuzu açtık. Daha önce kapanan bizdeki Köy Enstitüleri anlayışıyla Finlandiya Eğitim sistemini özdeşleştirerek ‘neden olmasın’ dedim ve FİDOL OKULLARI’nı kurdum. Özellikle bu aralar çok sık Finlandiya’ya gidip geliyorum. Öğretmenlerimizi de bu gezilere dahil edip eğitim aldırıyorum. Finlandiya ile kurduğumuz sağlam bağlantılar sayesinde elde ettiğimiz kazanımları kendi yavrularımızın eğitit için en faydalı hale getirdik. Çalışmalarımızı her geçen gün daha da geliştiriyoruz.

Breaking News; Milli Eğitim Bakanlığı son zamanlarda özel okullarla alakalı çeşitli düzenlemelere gidiyor. Siz bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Faik Birgül; Ülkemiz şartları dahilinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın faydalı adımlar atmaya çalıştığına inancım tamdır. 

Breaking News; Son zamanlarda yaşanan Doğa Koleji mağduriyetleri sonrası okulunuz, öğrenci ve öğretmenleri mağdur etmemek adına güzel bir girişimde bulundu. Bu süreci anlatır mısınız?

Faik Birgül; Doğa Koleji velileri yeni bir okul arayışı içerisinde olduklarını söyleyerek bize ulaştılar. Biz de yaşanan mağduriyetleri birebir dinleyince, LGS’ye 6 ay kala bu tür mağduriyetlerin mutlaka giderilmesi gerektiğini düşünerek, adımlarımızı hızlıca attık ve toplamda 110 Doğa Koleji öğrencisi ve 25 eğitimciyi Fidol Okulları kadromuza dahil ettik.

Breaking News; Büyük bir hevesle kurulan özel okullarda bu tür sıkıntıların yaşanmaması adına düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Faik Birgül; Açılacak okulların bölgelerin ihtiyacına yönelik olması; fizibilite çalışmasının iyi yapılması, eğitime yatırım yapanların orantısız büyümeye kendilerini kaptırmamaları ve bu amaçla da yanlış ve abartılı algı oluşturabilecek tanıtımlardan kaçınmaları gerekliliğine inanıyorum.

Breaking News;Teknoloji çağında olduğumuz son yıllarda özel okullar olarak sizler teknoloji çocuklarına ne gibi imkanlar sunuyorsunuz?

Faik Birgül; Biz Fidol Okulları’nda 21. yüzyıl kazanımlarına uygun eğitim şartları sağlıyoruz ve teknolojiyi bu gereklilikler dahilinde en etkili şekilde kullanıyoruz. Çocuklarımızda teknoloji bağımlılığı oluşmaması için Bilinçli İnternet Kullanımı adına gerekli eğitimleri de veriyoruz.

Breaking News; Özel okullarda her şey güllük gülistanlık denemez sanırım. Ne gibi sıkıntılarınız sorunlarınız var? Devletin, bakanlığın bu konularda ne tür adımlar atmasını beklersiniz? 

Faik Birgül; Eğitime yatırım yapmış bir fert olarak düşüncem şudur ki; özel eğitimde istihdam edilen öğretmenlerin sigorta primlerinin ve eğitimdeki KDV oranının yüksekliği, bizim, öğrencilerimize ve çalışanlarımıza yönelik daha verimli ve ferah adımlar atmamıza ciddi ölçüde engel olmaktadır.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.