Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kitap Okumak Ruhu Aydınlatır

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2021 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2021 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Kitap Okumak Ruhu Aydınlatır

 

Ana-babalara “yaşına göre doğru ve güvenilir” çocuk kitabı seçiminde kılavuzluk yapacak.

2019’dan bu yana The Çocuk Yayınları etkiketiyle minik okurları öğretici kitaplarla buluşturan AABİR yayınevi kurucusu Prof. Dr. Ali Atıf Bir, yaşa göre doğru güvenilir olmayan çocuk kitaplarına geçit vermeyen “KİTAPORA” platformunu kurdu. “Kitap Okumak Ruhu Aydınlatır” sloganıyla oluşturulan platform aracılığıyla alanında özel eğitim verilmiş  uzman editörlerin kontrolünde, internet üzerinden sadece iyi, güvenilir ve faydalı çocuk kitaplarının satışı gerçekleştirilecek. Böylece çocukların kendi yaş kategorilerindeki en doğru kitaplara erişimimi sağlanarak zihinsel gelişimlerine ilişkin kılavuz niteliğinde bir bilgi haritası sunacak. 

Bugünün hızla dijitalleşen dünyasında kitaplar ağırlıklı olarak e- ticaret siteleri üzerinden okuyucularla buluşuyor. Çok sayıda kitap arzı anababaların kafasını karıştırıyor. Çocukların okuması gereken kitapların belli kriterler etrafında, uzmanlar tarafından belirlenmesi ve önerilmesi gerekiyor. Çocukluk çağının sona erdiği döneme kadar, kendisine uygun olmayan bir kitapla tanıştırılan her çocuğun ruh dünyasında geri dönüşü olmayan yaralar açılabiliyor. Bu tespitten yola çıkarak kurulan “KİTAPORA” alanda eğitim almış  uzman editör ve iletişim  uzmanlarından oluşan ekibiyle her yaş grubundaki  çocukların ruhsal ve zihinsel gelişimlerine ilişkin kılavuz niteliğinde bir bilgi  haritası sunuyor. Böylece ebeveynlerin çocukların gelişimleri konusunda yaşadıkları kaygıları da ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Güvenli olmayan kitaplara geçit yok!

Güvenilir olmayan kitapların çocouklar üzerinde yol açtığı sorunları vurgulayan  “KİTAPORA” Kurucusu Prof. Dr. Ali Atıf, “Platformumuz ile ebeveynlere yol gösterici bir yaklaşımla yetişme çağındaki  çocukların doğru, risksiz, yaşına göre faydalı kitaplar okumalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu nedenle Kitapora’da güvenli olmayan çocuk kitaplarına yer vermeyeceğiz. Sadece özel eğitim verdiğimiz editörlerimizin “güvenilir kitap” süzgecinden geçen, tam yaşına göre sınıflanmış, aydınlatınlatıcı bilgilerle içeriği en iyi anlatılan kitaplar, paltformumuzda yer alacak. Kendi çocuklarımıza, yeğenlerimize, torunlarımıza okutmayacağımız bir kitap, asla Kitapora’da yer almayacak. Bu konuda tüm ebeveylere söz veriyoruz” diye belirtti.

Ebeveynler için kılavuz niteliğinde

 Japon atasözü “Kitap okumak ruhun gıdasıdır”, Çin atasözü “Kitap insanların yolunu aydınlatır” dan yola çıkarak “Kitap Okumak Ruhu Aydınlatır” sloganıyla “KİTAPORA”yı kurduklarını belirten Prof. Dr. Ali Atıf, “Üç çocuk yetiştirdim. Aslında biri hala yetişiyor, daha altı yaşında. 11-12 yaşına kadar yanlış  bilgilere, karakterlere, olaylara maruz kalan çocukların ruh dünyalarında nasıl yaralar açıldığını bilen biri olarak  çocuklarımın  okudukları kitaplarda  yanlış mesajlara, yönlendirilmiş bilgilere, anlamayacaklara konseptlere  maruz kalacakları endişesini hep taşıdım. Hep bir kılavuz aradım ama bulamadım” diyerek aynı endişeleri yaşayan ebeveynlerin beklentilerini tam olarak karşılayacaklarını ifade etti. 

“İyi, güvenilir ve faydalı kitap okumak her çocuğun hakkı!”

 Platformun içinde yer alacak bir diğer platform olan “Ana Babalara Faydalı Çocuk Kitapları  Platformu” ile de ebeveynleri çocuk kitapları seçimi, okunması ve okuma mekanları konusunda güncel bilgilerle donatacaklarını kaydeden Prof. Dr. Ali Atıf, “Beyin araştırmalarına göre; ne bilgisayar oyunları, ne de ekran izlemesi çocukların beyinlerini kitaplar kadar çalıştırmıyor. Çocuklarımızın hayal gücünün ve yaratıcılığının gelişimi, ancak güvenilir kitaplar okumalarına bağlı. Bir çocuğun gelecekte dünyaya meydan okuması, ancak doğru yaşta, doğru kitapları okumasıyla mümkün! Tüm çabamız, çocukları doğru yaşta doğru kitaplarla buluşturmak. Verdiğimiz bu hizmete rağmen, kitaplarımızı diğer e-ticaret  sitelerindeki fiyatlar üzerinden satışa sunacağız. Üstüne üstlük geliştirdiğimiz kitap dostu bir sadakat programı ve kargo bedava modelimizle daha avantajlı fiyatlarımız olacak. Böylece daha çok çocuk, güvenilir kitaba ulaşacak” diyerek iyi, güvenilir ve faydalı kitap okumanın her çocuğun hakkı olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.