Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katar'da Yaz Sıcaklığı Kış Mevsiminde Devam Ediyor

Katar'da Yaz Sıcaklığı Kış Mevsiminde Devam Ediyor

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2021 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2023 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Katar'da Yaz Sıcaklığı Kış Mevsiminde Devam Ediyor

Katar, vizesiz seyahat edebilen ve dört mevsim güneş arayan Türk vatandaşlarını, kış güneşinin, maceranın ve kültürün tadını çıkarmak için bekliyor. Türkiye'ye kış gelirken, Katar'da güneş yıl boyunca devam ediyor. 

Basra Körfezi'nin sıcak ve sakin sularıyla çevrili Katar, hiç bitmeyen güneşi ve kış mevsiminde ‘yaz tatili’ ile mükemmel olanaklar sunuyor. Güneş, deniz ve kum cenneti Katar, bir dizi otel ve aktivite ile herkesin beğenisine göre imkanlar sunuyor. Katar Turizm’in sunduğu aktiviteler bazıları şöyle; Hilton Salwa Resort'taki Desert Falls Su ve Macera Parkı, geleneksel Arap yelkenlisiyle Doha’yı sudan keşif, Al Thakira Mangrovlarında kayıkla gezinti, Khor Al Adaid'in ince kumlarında macera, Katara Kültür Köyü’nde sanat turu.


Desert Falls Su ve Macera Parkı

Orta Doğu'daki en büyük tema parklarından biri olan Desert Falls Su ve Macera Parkı, 57.000 metrekarelik bir alanda, torrent nehirleri, kum tepelerinde sörf ve Whizzard mat yarışları dahil olmak üzere 28 kaydırak, go-karting ve lazer tag oyununa sahip. 

Tour the city on a dhow cruise

Geleneksel bir Arap yelkenlisi teknesinde gezintiye çıkarak Doha'yı su ile keşfetmenin adresi. Arap Körfezi'nin sularında yüzyıllardır gezinen Arap yelkenlisi tekneleri ile ülkeyi benzersiz bir perspektiften keşfetmek ve Katar'ın zengin tarihini özümsemek için ideal. Corniche'den 45 dakikalık bir yolculuk için günün her saatinde gemi seferleri mevcut. Ziyaretçiler ayrıca yarım günlük veya tam günlük yolculuklar için de rezervasyon yapabilir.

Al Thakira Mangrovlarında kayıkla gezin

Doha'nın kuzeyindeki Katar'ın Al Thakira Mangrovlarının doğal oluşumunu, bir kayıkta kürek çekerek keşfedebilir ve hayranlıkla izleyebilirsiniz. Purple Adası Gölü'nün sakin suları eşsiz flora ve faunayı, tuzla kaplı ağaç dallarını, kurşun kalem köklerini, sayısız balık, kabuklu deniz türü ve flamingo gibi göçmen kuşları da gözler önüne seriyor.

Khor Al Adaid'de kumda macera

Khor Al Adaid veya 'iç deniz' bir çöl harikası olarak kabul ediliyor. Khor Al Adaid'deki plaj, kilometrelerce çölle çevrili berrak sulara ve ince kumlara sahip. Sadece 4X4 ile erişilebilen bu cennete ulaşmak için konuklar Bedevi yerleşim yerlerinin ve develerin arasından geçiyor. Basra Körfezi'nin sıcak ve sakin suları ile tüplü dalış yapmak ve sualtı dünyasını keşfetmek için ideal bir mekan. Gezginler, deniz çayırlarından mercan resiflerine kadar deniz yaşamının harikalar diyarına giriş yapıyor.

Katara Kültür Köyü

Katara Plajı sahilinde esrarengiz Katara Kültür Köyü yer alıyor. Hepsi arnavut kaldırımlı sokaklardan oluşan bir labirentte yer alan bir amfi tiyatro, sanat galerileri, atölyeler, performans mekanları ve olağanüstü restoranlardan oluşan ve her gün onlarca etkinliğe ev sahipliği yapan bu geniş sanat mekanı Doha'nın en popüler yerlerinden biri.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.