Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kardeş Cinayeti Sanığına İlk Duruşmada Tahliye

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2021 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2021 08:04
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Kardeş Cinayeti Sanığına İlk Duruşmada Tahliye
Malatya’da ‘Kasten Adam Öldürme’ suçlamasıyla Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan sanık, Cumhuriyet Savcısının mütalaası doğrultusunda ilk duruşmada tahliye edildi.

Arapgir İlçesine bağlı Günyüzü Köyü’nde 11 Temmuz 2020’de meydana gelen olayda, 34 yaşındaki Süleyman Çatalbaş, köstebek tabancası olarak da adlandırılan silahın patlaması sonucu ağır yaralanmış ve Malatya’da getirildiği hastanede hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, yaklaşık 1 yıl sonra, 11 Haziran 2021’de ölen şahsın 38 yaşındaki abisi ‘Kasten Öldürme’suçundan tutuklanmıştı.

Hakkında “Kasten Öldürme” suçlamasıyla dava açılan Süleyman Çataltaş, Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya SEGBİS üzerinden görüntülü bağlantıyla katılırken, avukatı Mehmet Nuri Koşar mahkemede hazır bulundu.

Sanık İsmail Çataltaş, olay günü kardeşi ile birlikte köye gittiklerini belirterek, “Köstebek tabancasını nalburdan almıştık. Her yıl tabancayı kurarız. Son olarak köstebek tabancasını kilere kim koydu bilmiyorum. Kilere girince bir süre tabancaları aradık. Oradaki malzemeleri karıştırırken tabancalardan birini buldum. O sırada köstebek tabancasının mekanizması kapalı idi. Arkamı döndüm, arkamda bekleyen Süleyman’a köstebek tabancasını verdim. O tabancayı eline aldı. Sonra ben tekrar ikinci köstebek tabancayı aramak üzere aynı yere yöneldiğim de aradan birkaç saniye geçmişti ki bir anda patlama sesi oldu. Kardeşim, ‘Abi yandım’ dedi. Baktığımda karın bölgesinde yaralanmıştı. Ben köstebek tabancasını bulup arkamı dönüp Süleyman’a verdiğim sırada aramızdaki mesafe 1.5 metreydi” dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Süleyman Çataltaş’ın eşi Ö. Çataltaş, sanıktan şikâyetçi olmadığını ve davaya katılmak istemediğini belirterek, “Davanın cinayet davası olması mümkün değildir” dedi.

Diğer tanık Y.Ç., “Malatya Devlet Hastanesine gittiğim de Süleyman’ın bilinci yerinde idi, ne olduğunu sordum; ‘Köstebek tabancasını elinde patladığını’ söyledi. O sırada çevrede herhangi bir polis görmedim” diye konuştu.

Duruşma savcısı davanın ilk duruşmasında esas hakkında verdiği mütalaasında, “Sanığın kardeşini kasten öldürdüğü hususunun sabit olmadığını, ayrıca herhangi somut bir delilin bulunmadığını” belirterek, sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesini talep etti.

Avukat Koşar, dosyada cinayete ilişkin belge bulunmadığını, sanığın beraat etmesi gerektiğini düşündüklerini belirterek, tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme Heyeti, “Suç vasfının değişme ihtimali üzerine” sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.