Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtalya, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yeni yasa dışı konut planından derin endişe duyuyor

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 1257 yeni konut yapımı için ihale prosedürünün başlamasından derin endişe duyulduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2020 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2020 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
İtalya, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yeni yasa dışı konut planından derin endişe duyuyor
Roma

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İtalya, Givat Hamatos'ta 1257 konut yapımı için ihale prosedürünün başlamasından derin endişe duyuyor ve İsrailli yetkililerden bu kararı iptal etmelerini talep ediyor." ifadesi kullanıldı.

Söz konusu konutların inşa edilmesi durumunda bağımsız Filistin Devleti olasılığını ciddi şekilde zayıflatacağına dikkat çekilen açıklamada, "Uluslararası hukuk ve Avrupa tutumuna uygun olarak İtalya, iki taraf arasında adil, sürdürülebilir ve doğrudan müzakere edilen iki devletli bir çözüme ulaşmanın önünde ciddi bir engel teşkil eden yerleşimleri yasa dışı kabul ediyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İtalya, Avrupalı ortaklarıyla İsrail'e tüm yerleşim faaliyetlerini durdurması ve uluslararası hukuka aykırı tek taraflı eylemlerde bulunmaması çağrısını yineledi. Çünkü bütün bunlar muhtemel barış sürecinin yeniden başlaması için gerekli olan ancak tehlikeye atılmış güven ortamını daha da zayıflatacaktır."

İsrail Planlama ve Toprak Kurumu, 15 Kasım Pazar günü işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Givat Hamatos Yahudi yerleşim birimine 1257 konutun inşa edilmesi için ihale açmıştı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.