Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngiltere'den İsrail'e 'Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki toy yerleşimleri hemen d

İngiltere, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te toy yerleşim yerlerinin inşasının hemen durdurulması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 21:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
İngiltere'den İsrail'e 'Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki toy yerleşimleri hemen d
Londra

İngiltere Dışişleri Bakanlığından meydana getirilen bağlanmış açıklamada, İsrail'in yerleşim yerlerini genişletmesinin arsıulusal hukuku ihlal etmiş olduğu ve dü devletli çözümün uygulanabilirliğine dokunca verdiği vurgulandı.

Batı Şeria'da yer düzlük gayrikanuni Yahudi yerleşim birimlerinde 780 acemi mesken inşasına müsaade verilmesinden düşünce duyulduğu kaydedilen açıklamada, "Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da acemi yerleşimlerin nesir edilmesinin hemen durdurulması çağrısında bulunuyoruz." denildi.

İsrailli çırçıplak maşer kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, engelleme altındaki Batı Şeria'da yer düzlük gayrikanuni Yahudi yerleşim birimlerinde 780 acemi mesken inşasını onayladığını duyurmuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Twitter hesabından 11 Ocak'ta meydana getirdiği paylaşımda, "Yahuda ve Samara (Talmudik Batı Şeria) bölgelerinde 800'den çok acemi mesken nesir edileceğini" açıklamıştı.

Yasa dışı yerleşim birimleri

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 13, Batı Şeria'da 253 gayrikanuni Yahudi yerleşim ünitesi bulunuyor.

Bu yerlerde durma fail 650 binden çok Yahudi yerleşimci, engelleme altında canlı Filistinliler düşüncesince yaşamı şimdi da çetin bir duruma getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, engelleme altındaki Filistin topraklarında mevcut hepsi Yahudi yerleşim birimleri gayrikanuni benimseme ediliyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.