Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhvan'dan 'Mursi'nin varislerinin de bulunduğu 89 üyesinin mallarına el konulması'

İhvan Sözcüsü Talat Fehmi, aralarında Mursi'nin mirasçılarının da bulunduğu İhvan becerikli ekibindeki 89 insana ilişik para varlıklarının talih hazinesine aktarılması yönündeki değişmeyen düşüncesince "intikam alma" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2021 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2021 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
İhvan'dan 'Mursi'nin varislerinin de bulunduğu 89 üyesinin mallarına el konulması'
İstanbul

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sözcüsü Talat Fehmi, aralarında evvel defa seçimle işbaşına mevrut emektar Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mirasçılarının da yer aldığı Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) hoşgörülü ekibindeki 89 insana ilgilendiren dünyalık varlıklarının mutluluk hazinesine aktarılması yönündeki değişmeyen düşüncesince "intikam alma" değerlendirmesinde bulundu.

Mısır'da Mursi'nin evlatlarının da yer aldığı 89 İhvan üyesinin mallarına el konuldu

Mısır'daki dayalı mahkemenin mevzuyla dayalı kararının arkası esna izah karşılayıcı Fehmi, "Bu karar, zulümdür, politik entrikadır, (2011 yılındaki) Ocak devriminde en şişman görevi bulunan gruptan öç almadır." ifadelerini kullandı.

Karara itiraz ika olanağına ilişkin, "Her bilinçlilik diyet güçlerinin elinde." diyerek, mevzuyla dayalı işlemleri tamamlamanın zorluğuna ayraç fail Fehmi, "Devrimi yapanlar yargılanıyor, dünyalık varlıklarına el konuluyor; başı yerde ve yasadışı yarar elde edenler ise özgürlüğün ve paranın tadını çıkarıyor." sanarak konuştu.

Mısır medyasında çıkan haberlere göre, Kahire Nöbetçi Mahkemesi, resmi birlikte büyüklenme bulunan İhvan Mallarına El Koyma Komitesinin açmış yer aldığı davada, aralarında Mursi'nin mirasçısı adına benzeri ve evlatlarının da bulunmuş yer aldığı İhvan'ın şef ekibindeki 89 insana ilgilendiren dünyalık varlıklarına el konulması ve mutluluk hazinesine aktarılması anlamında hâkimiyet vermişti.

Davada üzerine değişmeyen çıkanlar ortada Mursi'nin varislerinin beraberinde İhvan'ın önde mevrut isimlerinden İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve yardımcısı Hayrat Şatır, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, İhvan üyesi Abdurrahman el-Berr, Mursi hükümetinde görü karşılayıcı Basim Udeh ve Üsame Yasin de bulunuyor.

Mahkeme kararının Mursi'nin varislerinden benzeri Necla Ali Mahmud ve evlatları Ahmed, Şeyma, Üsame ve Ömer'in dünyalık varlıklarını kapsadığı belirtiliyor.

Temmuz 2013'te gerçekleşen askeri darbenin arkası esna ayrımsız senenin açıklık ayında İhvan, yıldırı örgütü adına duyuru edilmişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.