Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhtiyaç sahibi ailelerin evlatları düşüncesince ödenen dayanak noktası miktarı artırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, gerekseme sahibi ailelerimizin evlatları düşüncesince ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarını 1259 liradan 1611 liraya yükselttiklerini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2022 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2022 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
İhtiyaç sahibi ailelerin evlatları düşüncesince ödenen dayanak noktası miktarı artırıldı
Ankara

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2022 Ocak kocaoğlan SED ödemelerine bağlı mukayyet izah yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının gerekseme sahiplerine müteveccih nice içtimai hizmeti olduğunu tabir fail Bakan Yanık, SED'in de evlatları müzaheret etmek düşüncesince ödendiğini tabir etti.

Bakan Yanık, eş odaklı müşterek içtimai fariza modeli bulunan SED ile evlatların kazançlı nedenlerle ailesinden uzakta büyümesini önlenmeyi amaçladıklarına ayraç ederek, şunları kaydetti:

"SED hizmetimiz ile gerekseme sahibi ailelerimizin eş bütünlüğünü korumayı hedefliyoruz. Ekonomik nedenlerle evlatlarımızın ailelerinden uzaklaşmalarının, değişik ortamlarda büyümelerinin önüne geçerek onların zat aileleriyle müşterek arada, mıhlı fertler yerine yetişmelerini önemsiyoruz. SED ile gerekseme sahibi aileler evlatlarının özellikle pedagoji bilimi edinmek az daha başka gereksinimlerini karşılayabiliyor. Aynı sürede çocuklarımıza içtimai ve kültürel faaliyetlere iltihak olanağı da sağlıyoruz. SED miktarı herhangi müşterek sene hanuman ve orak ayı aylarında baştan belirleniyor. gereksinim sahibi ailelerimizin evlatları düşüncesince ödediğimiz sayı farkı SED miktarını bu ay 1259 liradan 1611 liraya yükselttik. Ocak ayında ailelerin adına mecmu 234 milyon 666 bin TL yatıracağız."

Ödemelerin, 15 Ocak'a denli tamamlanacağını tamlayan Bakan Yanık, SED hizmetinden 142 bin çocuğun yararlandığını bildirdi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.