Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamas'tan Filistinli liderleri 'nankörlükle' suçlayan Suudi Prens'e tepki

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Suudi Arabistan kanadından gelen açıklamalara ilişkin, "Bu açıklamalar, işgalci İsrail'den başka kimseye hizmet etmiyor" yorumunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2020 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2020 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Hamas'tan Filistinli liderleri 'nankörlükle' suçlayan Suudi Prens'e tepki
Gazze

Hamas, Filistin yönetimine ağır eleştirelerde bulunan ve Filistinli liderleri "nankörlükle" suçlayan eski Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Prens Bender bin Sultan'a tepki gösterdi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Suudi Prens'in dün Al Arabiya televizyonuna verdiği röportajda yaptığı açıklamalara işaret ederek, "Bu açıklamalar, işgalci İsrail'den başka kimseye hizmet etmiyor." ifadelerini kullandı.

Ebu Zuhri, Suudi Prens Bin Sultan'ın sözlerinin üzücü olduğunu vurguladı.

Suudi Prens'ten Filistinli liderlere "nankörlük" suçlaması

Suudi Prens, dün Al Arabiya televizyonuna verdiği röportajda, "Filistinli liderlerin nankörlüğünün ardından Filistin yönetimine güvenmenin zor olduğunu ancak bunun Filistin halkının davasına olan bağlılıklarını etkilemeyeceğini" söylemişti.

Bin Sultan, "Filistin yönetiminin Türkiye ile İran'ı Mısır ve Körfez ülkelerinden daha önemli gördüğünü ve Filistin meselesinin çözümünden kaçtığını" ileri sürmüştü.

Suudi Prens Bin Sultan ayrıca, Gazze'yi "Gazze Şeridi'ne yönelik ablukanın kaldırılması ve Filistin meselesinin çözümü için gece gündüz çalışan Mısır'a terör ihraç etmekle" suçlamıştı.



Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.