Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hackerlar tüm yeteneklerini gösterecekler

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2019 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2019 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Hackerlar tüm yeteneklerini gösterecekler

Teknofest kapsamında Türkiye Teknoloji Takımı tarafından düzenlenen Hackİstanbul 2018 CTF (Capture the Flag) (Bayrak Ele Geçirme) yarışması ile dünya çapında 132 ülkeden binlerce Hacker tüm yeteneklerini sergilemek üzere bir araya gelecek.

Dünya’nın önde gelen uzmanlarının rehberliğinde özel olarak oluşturulmuş gerçek siber saldırı ortamlarının çeşitli etaplarında tüm hünerlerini sergileyerek, kendileri için hazırlanan sistemleri ele geçirmeye çalışacak olan yarışmacılar için son kayıt tarihi 6 Eylül.

Etkinlik İçeriği

Bayrak Ele Geçirme yarışı kapsamında yarışmacılar sanal ortamda kendileri için hazırlanmış gerçek hayat senaryoları barındıran sanal bilgisayar sistemlerine, tüm yeteneklerini kullanarak sızmaya ve sistemleri ele geçirmeye çalışacaklar. Kullanılan yöntemler ve ele geçirilen sistemler yarışmacılara puan kazandıracak. Yarışma sonunda en yüksek puanlı yarışmacılar bir üst tura çıkacaklar.

7 Eylül tarihinde ön eleme ile başlayacak olan bu sıra dışı etkinlikte başarılı olan ekipler yarışmanın 9 Eylül tarihinde yapılacak olan Bayrak Ele Geçirme etabına katılmaya hak kazanacaklar. Her etapta yarışmacıların yeteneklerine göre artan zorluk derecesi ile kurgulanan Bayrak Ele Geçirme sistemi hem yarışmanın heyecanını hem de yarışmacıların limitlerini yükseltecek.

9 Eylül tarihine ulaşan yarışmacıları ise bambaşka bir meydan okuma bekliyor, 18 saat sürecek olan yarışmayı başarıyla bitiren ilk 10 ekip, 22 Eylül tarihinde Dünya’nın en büyük havalimanlarından olan İstanbul İGA Havalimanı’nda düzenlenecek Hackİstanbul Final etabında Aselsan’ın geliştirmekte olduğu Anti-Drone Savunma Sistemi üzerinde kozlarını paylaşmak üzere İstanbul’a davet edilecek.

Yarışmanın kazanan ekibi 15.000USD’lık ödülün sahibi olurken, 2. En başarılı ekip 10.000USD, 3. En başarılı ekip ise 5.000USD para ödülü ile ödüllendirilecek.

Final yarışmasının kazananları ödüllerini Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacaklar.

Kayıt ve detaylı bilgi için www.hackistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Kaynak; webrazzi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.