Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee, AA'yı ziyaret etti

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won Ik, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğüne ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2021 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2021 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee, AA'yı ziyaret etti
Ankara

Büyükelçi Lee'yi, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz ile AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan ağırladı.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Suzuki, AA'yı ziyaret etti

Serdar Karagöz, Güney Kore ve Türkiye'nin ikili ilişkileri geliştirmesi gerektiğini ve AA'nın bu hedefi desteklediğini belirtti.

İki ülke halklarının birbirine duyduğu sevginin altını çizen Karagöz, Türkiye ve Güney Kore arasında anlaşmazlık olmadığını da hatırlattı.

Karagöz, Türkiye'de Güney Kore ve kültürü hakkında daha fazla haber yapılmasından yana olduğunu belirterek, "Türkiye ve Güney Kore, dünya siyasi gündeminin çok kötü olduğu şu günlerde birlikte olumlu bir gündem oluşturabilir." diye konuştu.

İki ülke arasındaki dostluğun geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Karagöz, "İkili ilişkileri geliştirmek için daha fazla proje ortaya koymalıyız." dedi.

Büyükelçi Lee ise Türkiye ve Güney Kore'nin iyi ortaklar olduğunu belirterek, iki ülkenin şirketleri arasındaki iş birliğinin artırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye ve Güney Kore'nin Kore Savaşı sırasında Türk halkının yaptığı fedakarlığa dayanan "çok özel" ilişkilere sahip olduğunu dile getiren Lee, Türkiye'deki Kore gazilerinin her iki ülke için de çok önemli miras olduklarını vurguladı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.