Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi 4 ayda tamamlandı

Tesiste, süvari sporlar faaliyetleri düşüncesince sıralı bulunan 2 bin 400 metrekarelik belirgin manej, 900 metrekarelik ısıtıcılı, hususi tribünlü gizli manej ve 225 metrekarelik poni dolanma maneji arazi alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi 4 ayda tamamlandı
Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını icra ettiği 32 bin 446 metrekarelik Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi'nin yapımı, 4 maaş müddette bitirildi.

AA muhabirinin Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonundan almış olduğu bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kabilinden Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığı hizmetlerinde kullanılmak kıl payı Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edilen tesis, 4 ay kıl payı endamsız ortak müddette sporcuların ve halkın kullanımına akla yatkın bir duruma getirildi.

Toplam sahası 32 bin 446 metrekare bulunan tesiste, binicilik, anadan görme Türk okçuluğu ve olimpik okçuluk eğitimlerine başlandı.

Tesis içerisinde arazi meydan atların bakımları düşüncesince 600 metrekare üstüne oturmuş 20 at kapasiteli ahırda, baytarlık bölümü, bakım-temizlik alanları ve güneşletici kıl payı değme ihtiyaçı karşılayacak tesisat mevcut.

Tesiste, süvari sporlar faaliyetleri düşüncesince aranje bulunan 2 bin 400 metrekarelik açıkça manej, 900 metrekarelik ısıtıcılı, hususi tribünlü boğunuk manej ve 225 metrekarelik poni dolaşma maneji arazi alıyor.

Tesis, mükemmel kapasiteyle çalıştığında günce 48 öğrenciye at biniş eğitimi, 150 öğrenciye de okçuluk eğitimi verebiliyor.

Gölet çevresinde gezi

Tesiste binicilik faaliyetleri kapsamında, Milli Botanik Bahçesi sınırları içindeki azmak çevresinde süvari seyahat faaliyetleri ve sportif süvari sporlar yapılabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Katar Emiri'nin armağan etmiş olduğu 5 Arap atı ile Kırgızistan'dan armağan edilen 2 Kırgız atının da arazi almış olduğu 18 at, halkın kullanımına sunuldu.

Tesis, Türkiye'de sayılı, Ankara'da ortak tane olan, 500 insan kapasiteli tribünü mevcut 4 bin metrekarelik açıkça ok atış alanına, 200 metrekarelik boğunuk ok atış alanına, 110 metrekarelik hususi boğunuk ok atış alanına, terbiye salonu çalışkanlık sahalarına ve 90 metrekarelik ısıtıcılı ok atış kabinine sahip.

Yerleşkede, 47 m. boyunda ve 5 kademeli sekilik ile bütünleşen yeşil alandan oluşan aktiflik alanı, aba güreşi, dizlik güreşi ve göbek güreşi düşüncesince tasarlandı.

100 nefis konuşma salonu

Tesis bünyesindeki 100 nefis konuşma salonu, anadan görme spor dallarının geliştirilmesine müteveccih düzenlenecek eğitimlere, seminerlere ve söyleşilere ev sahipliği yapacak.

Açık ve boğunuk alanlarıyla görev verecek 250 metrekarelik kafeteryada çocuk bakım odası ve 1-5 gözyaşı arası aldatmaca parkı da mevcut.

Yerleşkenin ayrımlı noktalarında dallar düşüncesince tasarlanan boğunuk ve açıkça aldatmaca alanları da bulunuyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.