Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Facebook ve Instagram'ın Türkiye'de temsilcilik açım sonucu sonrası gözler Twitter'a

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, "Temsilcilerini bildirmeyen Twitter ve başka ağlardan da benzeri ve iyi ortak salık bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Facebook ve Instagram'ın Türkiye'de temsilcilik açım sonucu sonrası gözler Twitter'a
Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter ve Yaay hesaplarından meydana getirmiş bulunduğu paylaşımda, reklam yasağı uygulamasına ortak devir kaldığında vatandaşlara dobra ortak sav hasretmek istediğini bildirdi.

Sayan, "Facebook ve Instagram da 1 Ekim 2020'de yürürlüğe giren 7253 mahdut Kanuna uyarak vatanımızda temsilcilik açacaklarını bildirdiler. Temsilcilerini bildirmeyen Twitter ve başka ağlardan da benzeşim ve dobra ortak sav bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Facebook ve Instagram'ın, Türkiye'de de 30'ar milyonu fazla kullanıcılarının bulunduğunu tamlayan Sayan, içtimai ağların Türkiye'de temsilci bulundurmalarıyla imitasyon hesap, taciz, siber zorbalık, şahsiyet hakları ihlali kabil menfi davranışlara için vatandaşların muhatap bulabileceklerini vurguladı.

Kanunun getirmiş bulunduğu reklam yasağı veya izole bant daraltmayı "özgürlüğe müdahale" kendisine görmenin adaletli olmadığını anlatım fail Sayan, asli misyonun vatandaşların müracaat ve yanıt kabul etme özgürlüklerini arkalamak olduğuna dikkati çekti.

Sosyal ağların yaşamın doğruyu ve ülkenin konuğu bulunduğunu tamlayan Sayan, şunları kaydetti:

"Siz de benim kabil Twitter ve başka sağlayıcıların vatanımızda hizmetlerine okunabilen bitmeme etmesini istiyorsanız sesinizi yükseltin ve çağırma cihazı yapın. Avrupa'da bulunduğu kabil Türkiye'nin kanunlarına da uymaları şart. Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan'ın laflarını cankulağı okuyalım. 'Veriyi elinde tutanlar, demokrasiyi de hukuku da değme çeşitli adalet ve özgürlüğü de hiçe farzımuhal özlük sayısal diktatörlüklerini kurabiliyorlar. Bu, hiçbirimizin görmezden gelemeyeceği derece şişman ortak tehdittir.' Son günlerde dünyada yaşananları düşünürseniz, bu sözlerin önemi henüz elleme anlaşılıyor. Biz özlük kanatlarımızla yükselmeye, siber vatanı, sayısal sınırlarımızı korumaya bitmeme edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızdan, hem bu mücadeleye aynı zamanda evcil uygulamalara dayanaklık etmek bekliyoruz."

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.