Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Facebook ve Instagram'ın Türkiye'de temsilcilik açılış sonucu sonrası gözler Twitter'a

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, "Temsilcilerini bildirmeyen Twitter ve başka ağlardan da benzeri ve iyi birlikte sav bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Facebook ve Instagram'ın Türkiye'de temsilcilik açılış sonucu sonrası gözler Twitter'a
Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter ve Yaay hesaplarından icra ettiği paylaşımda, reklam yasağı uygulamasına ortak güneş kaldığında vatandaşlara elleme ortak bilgi özgülemek istediğini bildirdi.

Sayan, "Facebook ve Instagram da 1 Ekim 2020'de yürürlüğe giren 7253 önemli Kanuna uyarak devletimizde temsilcilik açacaklarını bildirdiler. Temsilcilerini bildirmeyen Twitter ve öbür ağlardan da benzeşim ve elleme ortak bilgi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Facebook ve Instagram'ın, Türkiye'de de 30'ar milyonu fazla kullanıcılarının bulunduğunu tamlayan Sayan, toplumsal ağların Türkiye'de temsilci bulundurmalarıyla imitasyon hesap, taciz, siber zorbalık, nefis hakları ihlali kabilinden negatif davranışlara üzerine vatandaşların muhatap bulabileceklerini vurguladı.

Kanunun getirmiş bulunduğu reklam yasağı ve ya izole bant daraltmayı "özgürlüğe müdahale" yerine görmenin adaletli olmadığını anlatım fail Sayan, asli misyonun vatandaşların müracaat ve karşılık kabul etme özgürlüklerini dayanak noktası olmak olduğuna dikkati çekti.

Sosyal ağların yaşamın hakikatı ve ülkenin konuğu bulunduğunu tamlayan Sayan, şunları kaydetti:

"Siz de benim kabilinden Twitter ve öbür sağlayıcıların devletimizde hizmetlerine akıcı bitmeme etmesini istiyorsanız sesinizi yükseltin ve çağırma cihazı yapın. Avrupa'da bulunduğu kabilinden Türkiye'nin kanunlarına da uymaları şart. Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan'ın laflarını cankulağı okuyalım. 'Veriyi elinde tutanlar, demokrasiyi de hukuku da rastgele muhtelif adalet ve özgürlüğü de hiçe farzımuhal kişi sayısal diktatörlüklerini kurabiliyorlar. Bu, hiçbirimizin görmezden gelemeyeceği derece şişman ortak tehdittir.' Son günlerde dünyada yaşananları düşünürseniz, bu sözlerin önemi şimdi elleme anlaşılıyor. Biz kişi kanatlarımızla yükselmeye, siber vatanı, sayısal sınırlarımızı korumaya bitmeme edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızdan, hem bu mücadeleye bununla birlikte domestik uygulamalara dayanak noktası bekliyoruz."

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.