Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı 'cinsel saldırı' suçundan bilge karşısında

Restoranda müşterek hanıma cinsel saldırıda bulunmuş olduğu iddiasıyla tutuklanan emektar CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K'nın 15 sene 6 aydan, 24 sene 6 ayak tabanı delik cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2021 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2021 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Eski CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı 'cinsel saldırı' suçundan bilge karşısında
İstanbul

Maltepe'de, 23 yaşındaki hanıma müşterek restoranda cinsel saldırıda bulunmuş yer aldığı iddiasıyla tutuklanan eski CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K. "nitelikli cinsel saldırı", "kişiyi hürriyetinden mahrum kılma" ve "tehdit" suçlarından bilgili karşısına çıktı.

Eski CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı karşı hapishane istemi

Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, maznun U.K. mevkuf bulunmuş yer aldığı cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) eliyle bağlandı. Duruşmada yakınan Z.Y. ile yan avukatları da anık bulundu.

Kimlik tespitinin arkası sıra savunmasını karşıcı maznun U.K., yakınan Z.Y. ile hâlâ başlangıçta beraberce çalışmış oldukları kafede tanıştıklarını anlatarak, "Olay haset de kafeden alacağım yer aldığı düşüncesince gittim. Kapıda Z.Y. ile karşılaştım. Gün içinde dostum Ö.F.K. ile sözleşmiştik. Birlikte oturup yârenlik edecektik. Akşam Z.Y. ile kafeden beraberce çıkarak olayın yer aldığı kafeye gittik. Ö.F.K. bizi kafenin uğrunda bekliyordu. Üçümüz geveze etmeye ve içki almaya başladık. Yaklaşık 1 sayaç sonraları Ö.F.K. işi yer aldığı düşüncesince kalktı. Beraber geçici ettik. Biz Z.Y. ile hâlâ sonraları 1,5 saate andıran oturup geveze ettik. Ö.F.K ile Z.Y. canan oldukları düşüncesince bu mevzuda konuştuk. Ancak Ö.F.K. kalktıktan sonraları Z.Y. hâlâ aceleci içki almaya başladı. Duygu değişiklikleri yaşamaya başladı. Bana da kaba müşterek dille tepkime vermeye başladı." dedi.

Kendisinin Z.Y'yi sakinleştirmeye çalıştığını öne devam eden maznun U.K, savunmasını şu halde sürdürdü:

"Masada duran bardağı aklımda patlattı. Ben kalkıp o sinirle boynundan yahut saçından yakalayıp lavaboya götürdüğümde yüzüm kandan görünmüyordu. Z.Y. feryat figan atıyordu. Ben sinirlenmiştim. 'Sen neden bardağı yüzümde patlattın' niteleyerek Z.Y'ye vurmaya başladım, tokat attım, sumsuk attım. Z.Y'ye 'birlikte karakola gideceğiz, birbirimizden şikayetçi olacağız' dedim. Bu tam Z.Y. beni sakinleştirmeye çalıştı. Elimi yüzümü yıkamaya araştırma görevlisi oldu. Biraz hâlâ sakinleşmiştim. Sonra masaların üstünü topladık. Sakinleşmeye çalıştık. Birbirimize sarıldık. Sakinleştikten sonraları çıkmaya değişmeyen verdik. Ben banko Z.Y'yi orada güçlükle tutmadım."

Sanık U.K.,"Mağduru darbettiğim doğrudur boğazını da sıkmış olabilirim. Ancak namına sinkaflı laflar söylemediğim kabil zılgıt de etmedim. Bunları Kabul etmiyorum. Kesinlikle kanıt etmiş yer aldığı halde cinsel saldırı da bulunmadım." ifadelerini kullandı.

Müşteki Z.Y. ise ifadesinde görüngü haset maznun ile beraberce bahis konusu kafeye gittiklerini belirterek, şunları anlattı:

"Kafede Ö.F.K. de vardı. 3 insan müşterek sayaç denli oturduk. Alkol aldık. Sonra Ö.F.K. işi yer aldığı düşüncesince kalktı. Ben de onunla kalkacağım dedim. Ama maznun bana 'sen az buçuk hâlâ otur ego seni bırakırım' dedi. Ö.F.K'yı geçici ettim. Tekrar üst çıkıp oturmaya bitmeme ettik. Sonra sanıkla bu arada 1 sayaç denli oturduk. İşlerle ilgilendiren konuştuk. Sonra ansızın bana asılmaya başladı. Çok güzelsin, akıllısın kabil laflar söyledi. Ben de benimle bu halde konuşmaması düşüncesince uyarma ettim. Sonrasında bu arada otururken benim üstüme akla yatkın geldi. Sarıldı, öpmeye çalıştı. Ben kendisini ittim fakat dinlemedi beni. Ben de masada bulduğum bardağı sanığın kafasında kırdım. Çok sinirlendi. Saçlarımdan tutarga wcye götürdü. Tuvalette beni dövdü. Kafamı duvarlara vurdu. Boğazımı sıktı."

Sanığın hâlâ sonraları burada namına cinsel saldırıda bulunduğunu kanıt fail yakınan Z.Y., "Taciz ederken bana vurmaya bitmeme etti. Bana kapının kilitlenmiş bulunduğunu buradan çıkamayacağımı söyledi. Ben de sakinleştirip, huyuna gitmeye çalıştım. Sonrasında beni bıraktı. Tekrar oturduğumuz yere geldik. Koltuğun üstündeki kanları sildik. Beni motorla arkadaşının evine götürdü. Üstümüzü temizleyecektik. Ben esasta istemedim. Etrafta kimesne yoktu. Ben baş döndürücü korkmuştum. Arkadaşı ne işe yaradığını sorunca gürültü ettiğimizi söyledi. Sanık beni oradan çıkartmaz sanarak korkumdan söyleyemedim. Ailem hala bilmiyor bu olayı. Sanıktan şikayetçiyim." ifadelerini kullandı.

Ara kararını açıklanan murafaa heyeti, görüngü anına bağlı alıcı görüntülerinin çözümünün yapılması düşüncesince bilirkişiye verilmesini kararlaştırdı.

Sanığın alıkonulma halinin devamına mütehakkim heyet, duruşmayı erteledi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanmakta olan iddianamede, maznun U.K'nin, 23 yaşındaki Z.Y'ye müteveccih "nitelikli cinsel saldırı", "kişiyi hürriyetinden mahrum kılma" ve "tehdit" suçlarını işlediği nedeni öne sürülerek 15 sene 6 aydan, 24 sene 6 ayak tabanı denli hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.