Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ermenistan’da geçen hafta yapılan erken parlamento seçiminin kesin sonuçları açıklandı

Paşinyan’ın “Sivil Sözleşme Partisi” yüzde 53,91, eski Cumhurbaşkanı Koçaryan’ın “Ermenistan İttifakı” yüzde 21,09, eski Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın desteklediği “Onurum Var İttifakı” yüzde 5,22 oyla parlamentoya girdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2021 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2021 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Ermenistan’da geçen hafta yapılan erken parlamento seçiminin kesin sonuçları açıklandı
Erivan

Ermenistan’da düzenlenen erken parlamento seçiminin kesin sonuçlarına göre Nikol Paşinyan’ın partisi oyların yüzde 53,91’ini alarak birinci oldu.

Ermenistan Seçim Komisyonu Başkanı Tigran Mukuçyan, ülkede geçen hafta sonu yapılan seçimlerin kesin sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu.

1 milyon 281 bin 997 seçmenin sandığa gittiğini, katılımın yüzde 49,39 olduğunu belirten Mukuçyan, seçim öncesinde istifa ettikten sonra başbakanlık görevini geçici olarak sürdüren Nikol Paşinyan’ın “Sivil Sözleşme Partisi”nin oyların yüzde 53,91’ini alarak parlamentoya girdiğini bildirdi.

Eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın “Ermenistan İttifakı”nın yüzde 21,09 oy aldığını kaydeden Mukuçyan, eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan Serj Sarkisyan’ın desteklediği “Onurum Var İttifakı”nın da yüzde 5,22 ile barajı aşarak parlamentoya giren üçüncü parti olduğunu aktardı.

Mukuçyan geçen hafta yaptığı açıklamada, resmi olmayan ilk sonuçlara göre kazanan Nikol Paşinyan’ın “Sivil Sözleşme Partisi”nin aldığı oy oranı ile hükümeti tek başına kurabileceğini söylemişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.