Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekip ruhuna güvenerek sektörünün lideri oldu

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2020 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2020 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Ekip ruhuna güvenerek sektörünün lideri oldu

Lokman Kanat başarılı bir işadamı, kendini 20 yıldır sevdiği meslek olan ilaç sektörüne adayan bir isim. İş alanında başarılı olmasını sağlayan başarı kriteri ise; “Yeni bir şey öğrenmediğim gün kaybedilmiş bir gündür.” Firmanın kurucusuda olan Lokman Kanat ile firmasının hedeflerini, başarı sırlarını sektörün artılarını ve eksilerini konuştuk.  

İntraline İlaç firması bundan 6 yıl önce kurulan bir firma.  Firmasının sahibi ve yöneticisi Lokman Kanat kendisi gibi genç bir ekip kurarak kurduğu firmayı uluslararası alanlara taşımayı başaran bir yönetici.

Breaking News; Sektörünüze bakış açınızı bize anlatırmısınız? 

Lokman Kanat; Satış ve pazarlama sektörünü çok seviyorum. Bununla birlikte sağlık sektöründe yaşam kalitesini yükselterek, hizmet sunarak yaşama değer kattığımı hissediyorum. Bu sektörde monoton bir çalışma ortamınız olmuyor. Her gün farklı insanlar ile yüz yüze görüşüyorsunuz, farklı ortamları deneyimliyorsunuz, sanırım bu yüzden olsa gerek. 

Breaking News; İntraline olarak Türkiye’de kaç şubeniz var. Bu şekilde bir başarıya imza atacağınız aklınıza gelirmiydi?

Lokman Kanat; Türkiye’nin değişik illerinde toplam 53 tıbbi mümessil çalışan arkadaşımız var. Çalışmadığımız iller için de bayilik sistemi ile çalışmaktayız. İşimize ve çalışanlarımıza verdiğimiz önem ve değer bizi zamanla pazar lideri yaptı. Sektörde çok güçlü ve saygın bir duruşumuz var.

Breaking News; Mesleğinizin keyifli ve zor yönleri nelerdir? Uzun yıllar bu sektörde önemli görevlerde bulunmuş deneyimli bir kişi olarak ilaç sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Lokman Kanat; İlaç sektörü her geçen gün gittikçe zorlaşmakta… Bunun nedeni döviz kurundaki artış; ithalat yapan, bizim gibi yerli üretim yapan ilaç firmalarını olumsuz etkilemekte ve yeni orjinal moleküllerin gelmiyor olması da zorluk olarak karşımıza çıkıyor. İş istihdamı sağlayabilmek, hekimlere seçenek sunabilmek, hastaların yaşam kalitelerini arttırmalarına vesile olmak mesleğimin en güzel yanı diyebilirim.

KANAT; "TAKIM RUHU BAŞARININ SIRRI"

Breaking News; Bize başarılı olmanın tanımı yapar mısınız? Yalnızca çalışmak başarı için yeterlimidir? 

Lokman Kanat: Başarının sırrı inanmak ve çok çalışmaktan geçer. Tabi ki çok çalışmak her zaman başarıyı getirmez. Başarıda ekip içinde adil iyi bir ödül ve prim sistemi oluşturmak gerekir. Bunu yapabilmek için her şeyden önce ve iyi bir takım ruhu oluşturmaktan geçer. Ancak bu şekilde başarıya ulaşabilirsiniz. Yöneticilikte lider olmayı tercih ettim. Bu da oturup yapılacaklar listesini çalışanlarına yığmak yerine, işi bölüşerek yapmayı gerektirdi. Benim için başarının sırlarından biri de budur.

Breaking News; Hayata bakış felsefeniz nedir?

Lokman Kanat; Yaşam insana sunulmuş bir lütuftur. Doğaya ve tüm canlılara sorumluluklarımız var. Dolu dolu yaşamak, yaşamın hakkını vermek lazım. Yeni bir şey öğrenmediğim gün kaybedilmiş bir gündür.

Breaking News; İş hayatınızda olmazsa olmaz ilkeleriniz nelerdir?

Lokman Kanat: Olmazsa olmazım takım ruhunu oluşturmak. Bunu oluştururken de ekip arkadaşlarımı analitik düşünen, çalışkan ve güler yüzlü, takım çalışmasına yatkın kişilerden oluştururum.

Breaking News; Şirket olarak misyonunuz ve vizyonunuz nedir?

Lokman Kanat;  İntraline ailesi olarak misyonumuz, insana ve sağlıklı yaşama değer katmak amacıyla kurduğumuz firmamızı bugün büyüyen ve gelişen toplamda 80 kişilik ekip kadrosuyla yoluna büyüyerek hızla devam etmekte ve Türkiye’de kendi alanındaki ilaçlarda da pazar liderliğini korumaktadır. Sağlık alanında değer yaratmak için çalışan ekibimizle halkımıza, hekimlerimize, eczacılarımıza, tedarikçilerimize ve çalışanlarımıza karşı görev ve sorumluluklarımızı her koşulda en iyi şekilde yerine getirme bilincindeyiz. Baş döndürücü bir hızda değişim gösteren sağlık sektörünün en güncel gelişmelerini takip eden, yeniliklere adapte olabilen ve bu değişim sürecini güçlenme ve büyüme enerjisine dönüştüren bir firmayız. Biz İntraline ailesi olarak; dinamik, yaratıcı, takım ruhuna inanan, bireysel motivasyonu yüksek, yeniliğe ve gelişime açık, donanımlı çalışanları ile emin adımlarla ilerlemekteyiz. Şirket olarak istihdam sağlamak amacı ile yerli üretime de yer vermeye başladık. Birbirimizi tamamlarız, çalışanlarımız için başarılı ekip üyeleri değil başarılı ekip vardır. Problem çözmek için bir araya gelmek bir başlangıçtır, bir arada kalmak bir ilerlemedir, bir arada çalışmak ise başarının kendisidir. Çalışanlarımızın fikirleri ile yeni İK uygulamalarına yer verir, gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde üzerimize düşen rolleri beraber üstleniriz.
Firmamız en alt kademeden en üst kademeye kadar yaptığı işten heyecan duyan ve hedeflerini yakalayabileceği bir ortamda uyum içinde çalışan kişilerden oluşmaktadır. Çalışanlarımız ile tüm ilişkilerimizde iyi niyetli, adil ve anlayışlı davranmak, yasalara ve ahlak kurallarına uymak temel ilkemizdir.
Yönetim anlayışımız yaşama değer katmaya dayanır. Hepimizin kendimizi etkileyen her konuda söz söyleme ve bilgi edinme hakkına sahip olduğuna inanırım. Bu sebeple şeffaf bir iletişim işleyişimizin temelini oluşturuyor.

Breaking News; Sizin sektör rekabet içinde olan bir sektör her sektörde olduğu gibi. Peki artısıyla eksisiyle sektörünüzü bize nasıl tanımlarsınız? 

Lokman Kanat; İlaç sektöründe artan rekabet ortamını seviyorum, firmaların kendilerini güncellemelerini sağlıyor, en iyi hizmeti sunmak için daha iyi nasıl yapılabilir sorusunun üstünde duruluyor ki bu çok güzel bir şey. Artan bu rekabet ortamında aynı sektörde rakip firmaların centilmence rekabetlerini sürdürmeleri gerektiğine inanıyorum.

Lokman Kanat kimdir?

1973 yılında Rize’nin Çayeli ilçesinde doğdum. İlkokulu Rize’de Çayeli ilçesinde tamamladıktan sonra ortaokulu ve liseyi İstanbul’da bitirdim. Trakya Üniversitesi M.Y.O İşletmecilik (1994) ve İnönü Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler fakültesi İşletme bölümünden (1998) yılında mezun oldum. 2000 yılında ilaç sektöründe çalışmaya başladım. 2004 yılında Global bir ilaç firmasında çalışırken firmanın çalıştığı 80 ülkenin 40.000 satış temsilcisinin çalışanlarının yer aldığı Portekiz Maderia adasında dünyanın en iyi mümessillik ödülü olan World Best Represant ödülüne layık görüldüm. Dünyada pazar lideri ve Uluslararası Global firmalarda çeşitli kademelerde yönetici olarak görev aldım. 14 yılın ardından sektördeki deneyimlerimden yararlanarak 2014 yılında İntraline İlaç firmasını kurduk. İntraline ilaç firması özellikle Osteoartrit tedavisinde İntraartiküler (eklem içi) enjeksiyon pazarında lider bir firma olup ilaçlarını, Amerika- Almanya-İtalya-Kore ve Tayvan ülkelerinden ithal edip bu ülkelerin Türkiye distribitörlüğünü üstlenmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.