Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Müslüman Alimler Birliği: Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un ifadelerini hızlı kınıy

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un İslam dini ve Müslümanlara taşlama içeren ifadelerine tepkime gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2021 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2021 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Dünya Müslüman Alimler Birliği: Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un ifadelerini hızlı kınıy
İstanbul

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden meydana getirilen mukayyet açıklamada, "İslam'a zalimcesine saldıran, İslam'ın ilmek olmadığını politik müşterek fırka bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un ifadelerini hızlı kınıyor ve Müslümanlardan yöntemince defo dilemesini istem ediyoruz." denildi.

"Bu çeşit açıklamalar, insanlığa misyon etmiyor. Gizli kinden ve tekme ölçün politikasından kaynaklanıyor. Yunanistan Başpiskoposu, İslam'a dirlik dört dörtlük müşterek bilgisizlik içinde." ifadeleri beğenilen açıklamada, İslam'ın Medine Vesikasıyla Müslümanlar ve başka ilmek personellerinin beraberce yaşamasının temellerini atan evvel ilmek bulunduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, İslam'ın topu topu şahıslara perestiş özgürlüğü tanıdığı, mallarını koruduğu ve bu yüzden gayri müslimlerin yurttaşlık haklarına erbap yerine yüzyıllarca İslam vatanlarında yaşam sürmeyi sürdürdüğü kaydedildi.

Yunan Başpiskopos'un ifadelerinin benimseme edilemez bulunduğu vurgulanan açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan (İİT) İslam dini ve kutsallarını müdafaa etmek düşüncesince üstüne sakıt rolü yapması, İslam ülkelerinden de bahis konusu açıklamaları kınayıp defo istem etmesi istendi.

Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, OPEN TV kanalında katılmış bulunduğu Yunanistan’ın halas mücadelesi ile ilişik müşterek programda, "İslam’ın müşterek ilmek olmadığını" ve "Müslümanların harp yanlısı insanoğlu olduğunu" söylemişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.