Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğal gaz yardımında ödemeler mart ayında başlayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, gaz desteğinde başvuruların küçük ay ayının ikinci yarısından itibaren, ödemelerin ise mart ayının ikinci haftasından sonraları başlayacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2022 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2022 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Doğal gaz yardımında ödemeler mart ayında başlayacak
Ankara

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından meydana getirilen mukayyet açıklamaya göre, Yanık, müşterek takım gazeteci ile müşterek araya geldiği toplantıda, Bakanlık gündemine bağlı değerlendirmelerde bulundu.

İhtiyaç sahibi hanelere sağlanan kömür yardımının indinde yaşama geçirilecek gaz yardımına bağlı bilgelik sağlayan Yanık, gerekseme sahibi vatandaşlara halihazırda yakıt katkısı yapıldığını anımsattı. Yanık, "Yakacak katkısı ismi altında hanelerimize kömür desteği sağlıyoruz. 2021 yılı içinde 1,8 milyon hanemize, mecmu 1,8 bilyon TL kömür desteğinde bulunduk. Artık gerekseme sahibi vatandaşlarımız, istem etmeleri haklı bu istinas yardımını gaz namına alabilecek" ifadesini kullandı.

Doğal gaz desteğini yaşama kılmak düşüncesince derinliğine süredir sahada icraat yaptıklarını hatırlatan Yanık, "Vatandaşlarımızın gereksinimlerini haklı belirleme eylemek düşüncesince ülkemizin ciharıyek indinde sahada icraat yapıyoruz. Doğal gaz desteği de bunlardan biri. Doğal gaz altyapısı olup da kömür desteğinden yararlanan hanelerin talepleri bizlere ulaştı. Biz de bununla ilgilendiren çalıştık. Isınma yardımını çabucak kömür değil, gaz namına ika sonucu aldık." açıklamasında bulundu.

Doğal gaz desteğinin uygulayım emekleri kendince da bilgelik sağlayan Yanık, şunları kaydetti:

"Ülkemizde değişik hava koşulları bulunuyor. Haliyle istinas desteğinin de diyalekt namına ayrımlılık göstermesi gerekiyor. Bunun düşüncesince ısı kalibrasyon emekleri yaptık. Tamamen uygulayım ve istinas ölçüleriyle akıllıca orantıda müşterek çözülüm gerçekleştirdik. Bu çözülüm ölçeği çerçevesinde bölgelerimize istinas desteği sağlayacağız.

Doğal gaz desteği ödemelerinde uygulayım icraat bitirilmek üzere. Doğal gaz desteğinde müracaatlar gücük ay ayının ikinci yarısından itibaren, ödemeler ise mart ayının ikinci haftasından sonradan başlayacak. Bu yönde çalışmalarımızı bitirmek üzereyiz."

Yanık, gaz desteğinden feyizlenmek talip hanelerin, e-Devlet üstünden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaatta bulunabileceğini belirtti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.