Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanlığı, Atina ve tüm Yunanistan Başpiskoposu'nun İslam'a müteveccih ifadelerini

Dışişleri Bakanlığından meydana getirilen açıklamada, "Küresel müstevli koşullarında, her insanın aykırı hürmet ve tolerans ortamının geliştirilmesi anlamında efor masrafı gerekirken mukaddes dinimize gönül uzatılması kaygı vericidir." denildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 07:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 07:36
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Dışişleri Bakanlığı, Atina ve tüm Yunanistan Başpiskoposu'nun İslam'a müteveccih ifadelerini
Ankara

Dışişleri Bakanlığı, Atina ve tüm Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un İslam dinine müteveccih ifadelerini kınadı.

Bakanlıktan meydana getirilen bağlanmış açıklamada, İeronimos'un ortak göstergeç kanalına verdiği mülakatta sarfiyat ettiği, İslam dinine bağlı sınırını bilmez ifadelerin hızlı kınandığı bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un Müslümanlara taşlama etmesine tepki

Açıklamada, İslam'ın değişik diyanet ve medeniyetlerin ortak arada yaşamasını gerçekleştirme fail ortak müsamaha anlayışını ve merhameti esas düzlük ortak sulh dini bulunduğu vurgulanarak, "Tüm dünyanın içerisinden geçmekte bulunduğu toptan müstevli koşullarında, her insanın aykırı hürmet ve müsamaha ortamının geliştirilmesi anlamında güç masrafı gerekirken lahut dinimize lisan uzatılması kaygı vericidir." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, barışa işlev etmesi müstelzim diyanet adamlarının bu çeşit mesnetsiz ifadelerle toplumlara nifak tohumları ekmelerinin öğüt donör bulunduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başpiskopos'un topluluğu İslam’a hakkında husumet ve şiddete atıf etmekte bulunan bu muharrik ifadeleri, ayrımsız sürede İslamofobi'nin eriştiği ürkütücü seviyeyi de göstermektedir. Avrupa’da kalan ırkçılık, İslam ve ecnebi düşmanlığının müsebbibi de gerçekte bu çeşit habis fikirlerdir. İstikşafi görüşmelerin ön hazırlıklarının yapıldığı ortak çağda hakeza ortak açıklamanın işlenmiş olması da başkaca manidardır ve süreci baltalamaya müteveccih bahtsız ortak aşama mahiyetindedir."


Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.