Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'nin 'kadına yönelik şiddetin haritası' çalışmasında sona gelindi

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla başlatılan "YaşamHak" projesi kapsamında yapılan "kadına yönelik şiddetin haritası" çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2021 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2021 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
CHP'nin 'kadına yönelik şiddetin haritası' çalışmasında sona gelindi
Ankara

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, AA muhabirine, 5 Aralık'ta faaliyete geçen "YaşamHak" projesi çerçevesinde yapılan çalışmalara ilişkin açıklamada bulundu.

Proje kapsamında bugüne kadar 1708 kadının hayatına dokunduklarını kaydeden Nazlıaka, şiddet mağduru kadınlara ücretsiz hukuki ve psikolojik desteğin yanı sıra bazı illerde iş imkanı sağladıklarını ve mağdurların çocuklarına burs verdiklerini ifade etti.

"Fiziksel şiddet başı çekiyor"

Nazlıaka, 444 82 85 numaralı hattan 7 gün 24 saat hizmet verildiğini aktararak, "Kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla hayata geçirdiğimiz 'YaşamHak' projesi kapsamında bize yapılan başvurulara göre şiddetin en fazla yaşandığı ilk üç il İstanbul, Antalya ve İzmir. Başvuruların türlerini incelediğimizde ise fiziksel şiddet başı çekiyor. Ardından psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddet geliyor." diye konuştu.

Aylin Nazlıaka, kadınların, fiziksel şiddet dayanılmaz hale geldiğinde başvuruda bulunduğunu, psikolojik şiddeti bir şiddet türü olarak görmediğini dile getirdi.

Salgın sürecinde ev içi şiddetin ikiye katlandığını vurgulayan Nazlıaka, üniversite yurtlarının kapalı olması nedeniyle, genç kadınların daha fazla ev içi şiddet mağduru ya da tanığı olduğunu söyledi.

Başvuran şiddet mağduru kadınların yüzde 65'inin eğitim düzeyinin düşük olduğunu belirten Nazlıka, bu kadınların yüzde 41'inin ortaokul, yüzde 21'inin ilkokul mezunu, yüzde 3'ünün sadece okur yazar olduğunu kaydetti.

'YaşamHak' otobüsüyle illere gittiklerini, şiddet mağduru kadınlarla bir araya geldiklerini anlatan Nazlıaka, "Kadına yönelik şiddetin haritası tamamlanmak üzere. Bu harita doğrultusunda şiddet türlerini, şiddet mağduru kadınların yaşadığı illeri, yaş ortalamalarını tespit ediyoruz. Bu haritayı çok önemsiyoruz. Çünkü iktidara geldiğimizde bu haritayı kullanarak kadına yönelik şiddeti bitireceğiz." görüşünü paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.