Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Isparta gülünün taban fiyatı bu yıl en az 7,5 lira olmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Isparta gülünün taban fiyatın bu yıl, en az 7,5 lira olması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2021 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Isparta gülünün taban fiyatı bu yıl en az 7,5 lira olmalı
TBMM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, Rize İkizdere'deki taş ocağı projesine tepki gösteren kadınların bugün toplantıda yer aldığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, İkizdere’den gelen kadınların sadece ağacın, suyun, havanın değil, o bölgede yaşayan bütün canlıların da korunmasını istediklerini aktardı.

Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı'yı da tebrik eden Kılıçdaroğlu, "Kendisine yürekten teşekkür ederiz. Bu sporcuya sahip çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere bütün ekibine, EGO Spor Kulübünün yöneticilerine de teşekkür etmek bizim görevimizdir." diye konuştu.

Basketbolda EuroLeague şampiyonluğunu kazanan Anadolu Efes’in de herkesi mutlu ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Hem Ayşe Begüm Onbaşı’ya hem Anadolu Efes’e yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz." ifadesini kullandı.

"Isparta gülünün korunması lazım"

Kılıçdaroğlu, geçen hafta perşembe günü Isparta ve Burdur’u ziyaret ettiğini, burada vatandaşlarla bir araya geldiğini ve Isparta’da saat 05.00'te gül toplamaya gittiğini anlattı.

Gül bahçesinde kadınlarla beraber hasat yaptığını, onların sorunlarını dinlediğini belirten Kılıçdaroğlu, kendisine aktarılan sorunları çözmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

Isparta’nın, dünyanın gül merkezi olduğunu ve Isparta gülünün korunması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Isparta’nın, gül sektörünün merkezi olmanın dışında, o merkezin de büyütülmesi lazım. Gülden elde edilen ürünler yurt dışına satılıyor, altından daha değerli ama değerini ne hikmetse siyaset bir türlü kavrayamadı. Ne istiyorsunuz? Dövizi yok, şuyu yok, buyu yok. Toprakta gülü ekiyor, sabahın köründe topluyor, ondan gül yağı çıkarıyor, çalışıyor ve büyük bir kısmını ihraç ediyor, kendi ülkesine döviz getiriyor. Korunması lazım, büyütülmesi lazım, varsa sorunlarının çözülmesi lazım. Kendi ülkesine döviz getiren bir tarım alanı bu, bunun korunması gerekiyor. Taban fiyatın bu yıl, en az 7,5 lira olması lazım."

Gül yağının, dünyanın her tarafına, özellikle de Fransa’ya gönderildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Isparta bu kadar değerli bir altını elinde tutuyor. O altını büyütecek olan siyaset kurumu. Umarım siyasetçi bunun gereğini yerine getirir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.