Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalışma hayatında mobbinge maruz kalan kişi ne yapmalı?

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2022 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2022 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Çalışma hayatında mobbinge maruz kalan kişi ne yapmalı?

Farkında bile değiliz ya da farkında olanlar bir elin parmaklarını geçmez. Ne var ki, Türkiye’nin en yaygın sorunlarından biri. Sosyal salgın denebilecek seviyede.
Üstelik milyonlarca şikâyetçisi var ve hukukumuzda da cezası belirlenmiş bir suç. Ne olduğunu tam olarak bilemediğimiz bir kavram. Başımıza gelince ne yapmamız, nasıl yapmamız gerektiğini çıkartamadığımız bir fiili durum. Kısaca tanımı: İş yerinde, genellikle ‘üst’ün ‘ast’a uyguladığı “psikolojik şiddet.” Türk Dil Kurumu’nun bulduğu karşılık: “Bezdiri.”

Bu önemli konuyu işin uzmanı olan İlişki koçu ve köşe yazarı Semra Binay’a sorduk. Binay, Çalışma hayatında mobbing hakkında merak edilenleri Breaking News Turkey için cevapladı…

Breaking News; Kadınlara nasıl mobbingler uygulanıyor, nasıl önlem alınmalı? 

Semra Binay; Kadınların iş hayatında  en büyük mücadelesi , psikolojik mobbing veya fiziki yorgunluk değil , uğradıkları cinsel tacizlerdir. Bu tacizler sözlü,temaslı veya bakışlarla türlü şekillerde ortaya çıkıyor. Kanunlar mobbinge maruz kalanları "haklı fesih" ile korusa da , tacizde bulunanı şikayet edebilmesi için yeterli ortam sağlanmadığında kadınlar susmak zorunda kalabiliyor. Tacize uğrayan kadına ülkemizde 'suçlu gözlerle bakılması yada  acınması,' sebebiyle kadın sessiz kalabiliyor. Ayrıca eşinin bir daha çalışmasına izin vermemesi, ya da işinden atılmak  korkusu sebebiyle de kadınlar susmakta, zor şartlarda çalışmaktadır. Tacize maruz kalan kadının acık net deliller ve şahitler bulması varsa ses veya kamera kayıtları ile desteklemesi gerekiyor. Ayrıca bu gibi durumlar için ALO 170 Destek hattına da başvurabilirler.

Breaking News; Erkekler evlendikten sonra eşlerini neden çalıştırmak istemez?

Semra Binay; En yaygın sebebi; erkeklerin bir türlü kırılmayan narsist egemenlik sevdası, kadını güçsüz bağımlı hale getirmekle besleniyor. Maddi olarak kadın kocasına bağımlı olunca sonrasında kadını eş,dost, akraba ,ailesinden izole etmesi kolaylaşıyor böylece bağımlı kadın yaratıyor ve her türlü egosunu tatmin ediyor. Çünkü biliyorlar ki eşine uyguladıgı baskıyı bırakırsa , kadının kendine güveni gelir.

Breaking News; Neden çalışan kadınlarda boşanma oranı daha çok görülüyor?

Semra Binay; Ekonomik bağımsızlıgı olan kadın sadece kocasının aşağılamasına, şiddetine,aldatmasına vs.katlanmak zorunda hissetmiyor.. kendine güveni oluşuyor. Erkek egemenliği altında ezilip , değersizleştirildiği bir evliliği sürdürmüyor..Çalışıp kazandığı için " şımarıyor,  kocasına üstten bakıyor, aile birliğini koruyamıyor " söylemlerini yersiz  buluyorum..

Breaking News; Kadınlar iş hayatında, erkeklerle  aynı görevleri yapabilir mi? 

Semra Binay; Kadınlarımız üzerinde öyle bır baskı uygulandı ki erkeğin yaptıgı tüm işleri yaparız yarışına sokularak yüklerine yük katıldı.. Bana öyle geliyorki kadın ve erkeğin iş gücünü müşterek kullanmak isteyen kapitalist sistemin etkisi var kadınların üzerinde. Evet, kadın güçlüdür, çok yönlüdür. İnşaatta da çalışır, şöför de olur uzaya da çıkabilir..Ancak bunları yaparken bir yandan da çocuk bakımı ev işleri gibi sorumlulıklar da kadından bekleniyor..Bu sorumlulukların da üstesinden geliyor fakat kendini, kadınlığını  yaşayamıyor adeta kendi kul hakkına girmiş oluyor. Kadına kendi gücünü erkekle kıyaslanarak ölçümletmek doğru değil. 

Breaking News; Çalışma hayatında kadınlar ne kadar aktif?

Semra Binay; İş ve siyaset hayatında kadınlarımız %15 lik yer kaplıyor maalesef. Bunun sebebi mesleklerinin olmayışı değil aksine çoğu üniversite mezunu meslek sahibi kadınlardır. İş verenlerin erkek personel arayışı, kadına iş yerinde uygulanan mobbingler, doğum izinlerinin işverene olumsuz etkisi, eşit ücret dağılımı olmayışı ve en başta evlenip, çocuk yaptıktan  sonra işini bırakmasıdır . İşyerlerinde kreşlerin olmayışı da buna sebep vermektedir. İşsizlik sorunu olan ülkemizde kadınlarımız bıraktıkları işlerine tekrar dönememektedir.


Breaking News;
Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılmalı mı?

Semra Binay; Eğer eşit haklardan bahsediliyorsa, eşitsizliği yeni bir ayrımcılık yaparak çözemeyiz. Bunun yerine uygun şartlar oluşturulmalıdır. Mesela ,birçok avrupa ülkesinde kadınlar kadar babalar da 6 ay kadar doğum izni alıyor. Maaşta eşitlik, işyerlerinde kreşler olmalı, (özellikle çalışmak zorunda olan bekar anneler açısından büyük kolaylık sağlamaktadır). . Anayasamızın 10.maddesine göre kadınlar ve erkekler kanun önünde eşit haklara sahiptir. Gel görelim ki dini inançlar, cinsiyet ayrımcılığı ve kadınların doğum izinleri  sebebıyle işverenler erkek çalışan talep etmektedir. Bu nedenle şartlar eşitlenirse , cinsiyet gözetmeksizin işe alımlar olacaktır.

Breaking News; Çalışma hayatında erkekler açısından kadınların daha verimsiz görülmesinın nedeni nedir?

Semra Binay; Toplumumuz erkeği evin gecimini sağlayan kişi olarak kabul eder. Erkek egemen yapı, cinsiyetci ayrımcılık nedeniyle çalışan bir kadın , ' evine ekmek götürecek başka bir erkeğin' işine engel olarak görülüyor. Özellikle fiziksel yükün fazla olduğu sektörlerde kadınlara psikolojik şiddet daha çok uygulanıyor. Yapılan mobbingler kadınların iş verimini ve motivasyonunu düşürüyor. Bu da kadınların iş hayatında daha başarısız profil çizmesine yol açıyor.

Breaking News; Kadınlara neden mobbingler uygulanıyor ? 

Semra Binay; Bir kimsenin  iş yerinde diğer bir kimseyi taciz etmesine, kişiyi itibarsızlastırmasına, bezdiri (mobbing) diyoruz. Kadınların çalışmasına karşı zihnıyetteki erkekler, kadınları başka bir erkeğin işine engel gördüklerinden  , kadınların iş gücünü küçümsediklerinden  ve ya dini inançlarından ötürü  kadınlara iş yerınde taciz ve mobbing uyguluyorlar. Eşitlik demek kadınların erkeklerle illaki aynı sektörlerde çalışabilmesi olmamalı. İnsani haklarımız, şartlarımız eşit olmalı, Hayat müşterektir. .Müşterek hayatta görev dağılımları paylaşımları herkesin fiziksel yeterliliğince sorumluluk alması beklenmelidir. Haklarımız verilsin ,şartlarımız eşit olmalı tabi ama kadınları erkesileştiren  sisteme de karşıyım . Kadınlar eşitlik isterken  " erkek gibi kadın" yaftasından da mutlu oluyorlar. Eşitsek boşanıldığında ierkeklerden nafaka istemek eşitliğin neresinde? Pozitif ayrıcalık beklemek eşitliğin neresinde? Demek istediğim eşitlik, şartlara ve kişiye göre olmamalı,  insani boyutta eşit haklar sağlanmalıdır.

Kimdir

Semra Binay; İlişki koçu ve köşe yazarı. Kişisel gelişim kamplarında eğitim ve seminerler vermekte. Ayrıca ,Zarafet (adab-ı muhaşeret) ,biometrik profil analizi, evlilik_ilişki_aile danışmanlığı, yaşam koçluğu  yetkinlikleri mevcut.  20 yıldır evli ve bir cocuk annesi. Geçmişte, konaklama işletmeciliği ve halkla ilişkiler mezuniyetlerinden dolayı turizm sektöründe çalışma hayatıda oldu. Binay, İnsanlara ışık olmanın verdiği mutlulukla yoluna kişisel gelişim alanında devam etmekte.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.