Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BPN Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ'nin çalışkanlık kapsamı genişletildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), BPN Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ'nin çalışkanlık izni kapsamının genişletilmesine bağlı sonucu Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2021 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
BPN Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ'nin çalışkanlık kapsamı genişletildi
İstanbul

Karar ile BPN Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ olan faaliyetlerine ek namına Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun'un 12. maddesinin 1. fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinde tamlanan ifa hizmetlerini verebilecek.

Şirket ayrıca, bire birlikte Kanun'un 18. maddesinin 2. fıkrasında toprak düzlük elektronik servet ihracı faaliyetini sunabilecek.

İlgili bentlerde sabık ifa hizmetleri, "ödeme adına servet yatırılması ve ifa hesabından servet çekilmesine olanak verici hizmetler de engelleme kazanmak kadar ifa hesabının işletilmesi düşüncesince muktezi hepsi işlemleri", "ödeme hizmeti kullanıcısının ifa hizmeti sağlayıcısı gözetiminde olan ifa hesabındaki fonun aktarımını içeren, birlikte kereye anlaşılan olanlar da engelleme direkt borçlandırma işlemi, ifa kartı veya benzeri birlikte vasıta ile meydana getirilen ifa işlemi ile derneşik ifa buyruğu engelleme servet transferini" ve "ödeme aracının ihraç yahut kabulünü" tabir ediyor.

Elektronik servet ihracına bağlı fıkra ise "elektronik servet ihraç geçirmek talip elektronik servet kuruluşu TCMB'den müsaade kabul geçirmek kaydıyla faaliyette bulunabilir." ifadelerinden oluşuyor.


Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.