Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Borrell: Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak yakalanması gereken gerçek bir fırsat var

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak yakalanması gereken "gerçek bir fırsat" olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2021 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Borrell: Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak yakalanması gereken gerçek bir fırsat var
Ankara

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rum kesiminde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi.

Borrell, Twitter'dan yaptığı açıklamada Anastasiadis ile Kıbrıs konusuna ilişkin verimli bir görüşme yaptıklarını belirtti. BM öncülüğünde yapılacak gayriresmi 5+1 toplantısının, Kıbrıslı taraflar ve garantör ülkelerin yararına olduğunu aktaran Borrell, "Kıbrıs konusuyla ilgili olarak yakalanması gereken gerçek bir fırsat var." ifadesini kullandı.

Gayriresmi 5+1 toplantısının, görüşmelerin tekrar başlaması için önemli bir fırsat sağlayacağını dile getiren Borrell, "AB, bu çabaları desteklemek konusunda son derece kararlı." değerlendirmesinde bulundu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in 27-29 Nisan'da İsviçre'nin Cenevre kentinde Kıbrıs meselesiyle ilgili düzenlemeyi planladığı gayriresmi 5+1 formattaki toplantıda, tarafların ortak müzakere zemininde buluşup buluşamayacağı ele alınacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.