Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Varank: Gökdoğan füzesinin testi ekim ayında

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Gökdoğan, görüş ötesi dediğimiz 65 kilometre menzilli hava-hava füzemiz, bunun da testi ekimden öteye gitmez. Ekim ayında bunun F-16'larımızdan testi gerçekleştirilecek." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2021 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2021 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Bakan Varank: Gökdoğan füzesinin testi ekim ayında
Aksaray

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bozdoğan hava-hava füzesinin ilk testini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paylaştığını anımsatarak, "Normal şartlarda füzeleri uçaktan ilk attığınızda bir hedef vurması beklenmez, ama ilk testinde başarılı oldu. İnşallah Gökdoğan da görüş ötesi dediğimiz 65 kilometre menzilli hava-hava füzemiz, bunun da testi ekimden öteye gitmez. Ekim ayında bunun F-16'larımızdan testi gerçekleştirilecek." dedi.

Bakan Varank, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE yürütücülüğünde düzenlenen Roket Yarışması için geldiği Aksaray'daki atış alanında, ROKETSAN standını gezip, roketlere ilişkin bilgi aldı.

Varank, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, hakkında en fazla makale yazılan ve haber çıkan ülke olduğunu vurguladı.

Yeni sistemlerin ve teknolojilerin geliştirildiğini ifade eden Varank, tüm bu gelişmelerin insanla olduğunu söyledi.

İnsana yatırım yapılması gerektiğini dile getiren Varank, "Buradaki gençlerimiz de inşallah çok daha başarılı işleri ortaya koyacaklar. Selçuk Bayraktar ağabeylerinin izinden gidecekler." diye konuştu.

Gökdoğan hava-hava füzesinin testi ekim ayında

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu Bozdoğan hava-hava füzemizin, Sayın Cumhurbaşkanımız ilk testini paylaşmıştı. Normal şartlarda füzeleri uçaktan ilk attığınızda bir hedef vurması beklenmez, ama ilk testinde başarılı oldu. İnşallah Gökdoğan da görüş ötesi dediğimiz 65 kilometre menzilli hava-hava füzemiz, bunun da testi ekimden öteye gitmez. Ekim ayında bunun F-16'larımızdan testi gerçekleştirilecek. Böylece dünyada bu sınıfta da hava-hava füzesi geliştirebilen nadir ülkelerden bir tanesi haline gelmiş olacağız."

"Savunma sanayisi ihracatı gerçekten müthiş bir ivme kazanmış durumda"

Savunma sanayisi için firmaların, kurum ve kuruluşların büyük bir gayretle çalışmaya devam ettiğini belirten Varank, şunları kaydetti:

"Bunlar bizim envanterimize girmiş ürünlerimiz. Ordumuz bu ürünleri kullanarak vatan savunmasını gerçekleştiriyor. Bu ürünlerin envantere girmiş olmasının şöyle bir avantajı var. Yurt dışından ilgi ve talep de arttı. Biz bu yarışmaları niye düzenliyoruz? 'Buradaki gençlerimiz bu gerçek roket tasarımında çalışsınlar, emek harcasınlar, memlekete hizmet etsinler' diye düzenliyoruz. Savunma sanayisi ihracatı gerçekten müthiş bir ivme kazanmış durumda. Aslında aklımıza, hayalimize daha önce gelmeyen işleri de yapıyoruz. Bundan 7-8 sene önce 'Türkiye Cumhuriyeti insansız hava araçlarını ihraç edecek' desek herhalde kimse inanmazdı, ama şu anda dünyada bu ligdeki en önemli oyuncu Türkiye."

Bakan Varank'tan TEKNOFEST'e davet

Bakan Varank, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 4 takımın roket atışlarını yapmasının ardından yaptığı açıklamada da roket yapımının ustalık, mühendislik gerektiren bir iş olduğunu söyledi.

Öğrencilerin böyle önemli işleri yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Varank, "Gençlerimizin bunları, hem buradaki tecrübeleriyle hem de ROKETSAN'dan, TÜBİTAK SAGE'den aldıkları desteklerle yapmaları büyük başarı. Ben gençleri tebrik ediyorum. Gençler bizim her şeyimiz." ifadelerini kullandı.

Varank, siyasetçilerin gençlere hem maddi hem de manevi destekte bulunması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Gençlik ve Spor Bakanımız Japonya'da bir ay bütün olimpiyat oyunlarındaki sporcularımızın bire bir maçlarına gitti. Beraber eğlendiler, beraber güldüler, beraber ağladılar. Onlara o motivasyonu vermeye çalıştı. İşte biz aslında gençlerimize, sporcularımıza, sanatçılarımıza bunu göstermeye çalışıyoruz. Biz hükümet olarak sizin hizmetkarınızız, biz sisin yanınızda olmaktan gerçekten memnuniyet duyuyoruz. Gençlerin önünü açmaya çalışıyoruz, onlarla beraber, onlarla aynı hissiyatı yaşamak istiyoruz. Bir nebze de olsa onlara katkı sağlayabiliyorsak bu bizim için bahtiyarlık."

TEKNOFEST ile eylül ayını Türkiye için "teknoloji ayı" olarak gördüklerini ifade eden Varank, şunları kaydetti:

"Türkiye'de teknolojiye doyuracağımız ay eylül ayı olacak. Bunu da görüyoruz. TEKNOFEST yarışmaları bütün hızıyla devam ediyor ama büyük festivalimiz, yerli ve milli ürünlerimizi sergileyeceğimiz, havacılık şovlarımızın yapılacağı TEKNOFEST 2021, 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda. Biz çocuklarımızı, gençlerimizi ve ailelerimizi, tüm Türkiye'yi İstanbul'a, TEKNOFEST 2021'e bekliyoruz. Seneye yarışmalarımız 35 kategorinin üzerine katarak devam edecek. Lütfen ilkokul, ortaokul, lise üniversite, hatta mezun gençlerimiz; takımlarınızı kurun, yarışmalara hazırlanın, gelin burada hep beraber yarışalım. Ödüllerimiz var, o ödülleri de gelin birlikte kazanalım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.