Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Soylu'dan '1000 Şehidimiz düşüncesince 1000 Su Kuyusu' kampanyasına destek

Bakan Soylu, "1000 Şehidimiz düşüncesince 1000 Su Kuyusu" kampanyasına ilişkin, "Bu plan hem ayrımlı coğrafyalarda şehitlerimizin ismini yaşatacak bununla birlikte suya gerekseme duyan Afrikalı kardeşlerimize uzanan müşterek sevecenlik eli olacaktır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 23:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 23:36
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Bakan Soylu'dan '1000 Şehidimiz düşüncesince 1000 Su Kuyusu' kampanyasına destek
Ankara

Deniz Feneri Derneğinin "1000 Şehidimiz düşüncesince 1000 Su Kuyusu" kampanyası kapsamında toplumsal iletişim araçları platformlarında meydana gelen "İyilik Sergisi ve Müzayede"si deli dolu yayınına Ankara'dan videoteyp konuşma yöntemiyle bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, projenin önemine değindi.

Şehitlerin isimlerinin Afrika devletlerinde açılacak su kuyularına verilecek olmasından duyduğu memnuniyeti anlatım fail Soylu, şöyleki konuştu:

"Bu plan hem dünyanın ayrımlı coğrafyalarında şehitlerimizin ismini yaşatacak aynı zamanda suya gerekseme duyan Afrikalı kardeşlerimize uzanan müşterek şefkatlilik eli olacaktır. Bu sebeplerden dolayı bizim görülmedik ehemmiyet verdiğimiz altın müşterek projedir. Hayırsever milletimizin bağışları ile en endamsız müddette 1000 sayısına ulaşacağımıza ve Afrikalı kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu müşterek kere hâlâ hissettireceğimize inanıyorum."

Bugüne denli nice martir cenazesinde tabutlara omzunu vurmuş bir tanesi bulunduğunu ve gittiği herhangi müşterek ilde martir ailelerini görüşme ettiğini vurgulayan Soylu, "Şehit evlerinde martir odaları gelinle güveyi odaları denli süslenir anneleri ve babaları tarafından. Onların en dobra eşyaları, onların en dobra hatıraları orada olur. O göz çabucak familya düşüncesince değil, müşterek mahalle için, müşterek kent düşüncesince aşırı kıymetlidir." ifadelerini kullandı.

Soylu, şehitlerin adı ile açılacak kuyuların ve o kuyulardan faydalanacak kişilerin fotoğraflarının da martir odalarının müşterek köşesinde arazi alacağına dikkati çekti.

"Dünyanın en merhametli ülkesiyiz, en merhametli milletiyiz"

İnsani yardımların önemine ayraç fail Soylu, Amerika'nın, Avrupa'nın ve hâlâ varlıklı devletlerin bu konudaki duyarsızlığına herhangi müşterek daim bu arada tanık olduklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Allah'a şükürler olsun ki Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey'in liderliğinde Türkiye dakika sonuç 3 yılda dünyanın en aşırı insanca iane karşılayıcı ülkesi olmuştur. Biz dünyanın en varlıklı ülkesi değiliz ancak buna inanıyorum ki kılıç dünyanın en insaflı ülkesiyiz, en merhametli ülkesiyiz, en merhametli milletiyiz. Bu denli iri belalardan, musibetlerden, afetlerden, ayrıca onu da söyleyebilirim düşmanlıklardan geçiyoruz. Ama ayaktayız şükürler olsun, hamdolsun ayaktayız. Bunun da müşterek nedeni var; bakın İdlib'de rahmet yağdı, Kızılay'ımızdan AFAD'ımıza kadar, Deniz Feneri'nden İHH'sına denli hepsi koştu, seferber oldu. Oradaki çocuklarımızı bekâr tutmak için, kışın soğuğunda tutmak düşüncesince hepsi seferber oldu. Bunların herhangi müşterek birinin bizim adımıza iri müşterek ayraç bulunduğunu düşünüyorum."

Bakan Soylu, projenin yaşama geçirilmesine fırsat bulunan her insana teşekkürname ederek, "Bağış yaparak ulama sunan soylu milletimizden ve ermiş şehitlerimizden Allah razı olsun." diyerek konuştu.

Müzayedede satılan eserlerin gelirleriyle su kuyuları açılacak

Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz de Bakan Soylu'ya kampanyaya verdiği dayanak noktası zımnında teşekkürlerini ileterek, şu anne denli 1000 kuyudan 650'si düşüncesince taahhütte bulunulduğunu söyledi.

Çevrim içi müzayededeki eserlerin satışından elde edilecek gelirin öbür kuyuların açılması düşüncesince kullanılacağını tamlayan Cengiz, bugüne denli 10 Afrika ülkesinde 100 yöresinde su kuyusu açtıklarını ve 150 kuyunun açılması düşüncesince de çalışmaların başladığını anlattı.

Ülke sayısını 15'e çıkaracaklarını anlatım fail Cengiz, "Vatanımız, bayrağımız ve milletimiz düşüncesince canlarını seve seve feda fail ermiş şehitlerimizin adlarını, ülkemizden binlerce kilometre ileride yaşatacak ve onların hatırasını Afrikalı kardeşlerimizin dualarına eş edeceğiz." diyerek konuştu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.