Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'dan İsrail'e 'Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimlerin inşasını

Almanya, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yerlerinin inşasının durdurulması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 23:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 23:26
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Almanya'dan İsrail'e 'Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimlerin inşasını
Berlin

Almanya Dışişleri Bakanlığından meydana getirilen kayıtlı açıklamada, İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim yerlerini genişletmesinden sonuç etap fikir duyulduğu belirtilerek, bunun arsıulusal hukuku ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin ilgilendiren kararlarını ihlal etmiş olduğu vurgulandı.

Bunun, dü devletli çözümün uygulanabilirliğine de dokunca verdiği kaydedilen açıklamada, "Hükümet adına Batı Şeria'da yeni yerleşim yerlerinin inşasının durdurulması ve Doğu Kudüs'teki yapım eksiltme periyodunun askıya katılması çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, dü devletli müşterek çözümün hem İsrail'in güvenliği aynı zamanda Filistinlilerin haklarının korunması açısından Orta Doğu'daki çatışmaya en dobra hal olmaya bitmeme etmiş olduğu vurgulandı.

İsrail 780 yeni hane inşasına icazet vermişti

İsrailli çırçıplak maşer kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, nehiy altındaki Batı Şeria'da yer düzlük gayrikanuni Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni hane inşasını onayladığını duyurmuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Twitter hesabından 11 Ocak'ta icra ettiği paylaşımda, "Yahuda ve Samara (Talmudik Batı Şeria) bölgelerinde 800'den çok yeni hane nesir edileceğini" açıklamıştı.

Yasa dışı yerleşim birimleri

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 13, Batı Şeria'da 253 gayrikanuni Yahudi yerleşim ünitesi bulunuyor.

Bu yerlerde tevakkuf fail 650 binden çok Yahudi yerleşimci, nehiy altında canlı Filistinliler düşüncesince yaşamı şimdi da ağır duruma getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, nehiy altındaki Filistin topraklarında mevcut topu topu Yahudi yerleşim birimleri gayrikanuni benimseme ediliyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.