Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya, Türkiye-Yunanistan istikşafi görüşmelerinin başlamış olacak olmasını müspet karşılıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Adebahr, Türkiye ve Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin baştan başlamış olacak olmasını mebde yerine müspet karşıladıklarını, bunun dobra ve ehemmiyetli müşterek etap bulunduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Almanya, Türkiye-Yunanistan istikşafi görüşmelerinin başlamış olacak olmasını müspet karşılıyor
Berlin

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr, Berlin'de planlı matbuat toplantısında, Almanya’nın 2020’nin ikinci yarısında üstelendiği Avrupa Birliği (AB) devre başkanlığında, Yunanistan ile Türkiye ortada direkt görüşmelerin yapılması düşüncesince çaba gider ettiğini belirtti.

Deniz sınırı anlaşmazlıkların çözümünün etraf ortada arsıulusal hususiyet temelinde mütalaa eliyle bulunmasının en mantıklısı bulunduğunu rastgele devir vurguladıklarını aktaran Adebahr, "Bu sebeple rastgele dü tarafın da 2016'da doğranan istikşafi görüşmelerin deminden 25 Ocak'ta baştan başlayacağının dü tarafın da duyurmasını kıvançla karşılıyoruz. Bu, dobra ve ehemmiyetli müşterek adım, topu topu semt düşüncesince de dobra haberdir." diyerek konuştu.

Adebahr, bulunan vaziyette görüşme gündemine bağlı bilgilendirmenin ve bunların belirleme edilmesinin Yunan ve Türk tarafının konusu bulunduğunu belirterek, "Şimdi rastgele müşterek beklentiyi haricen formüle buyurmak hayır değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin 61. turunun 25 Ocak'ta İstanbul'da yapılacağı bildirilmişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.