Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya Google ürünlerinin incelenmesini 'rekabet' için hızlandırıyor

Almanya Federal Kartel Dairesi (Bundeskartellamt), internet şirketlerini düzenlemeye yönelik yeni yetkileri kapsamında, Google'ın kişisel verilerin kullanımını ve Google News Showcase (Google Haberler Vitrini) ürününü incelediğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2022 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2022 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Almanya Google ürünlerinin incelenmesini 'rekabet' için hızlandırıyor
Berlin

Federal Kartel Dairesi'nden yapılan açıklamada, şirketlerin pazar hakimiyetini belirleme ve rekabete karşı bazı uygulamaları yasaklama konusunda Federal Kartel Ofisi'ne geçen yıl daha fazla yetki verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Google'ın ana şirketi Alphabet'in, Alman Kartel Dairesi'nin yeni genişletilmiş denetim yetkilerine tabi olması için gereken ölçek eşiğini karşıladığı bildirildi. Kartel Dairesi'nin, Google'ın kişisel verileri kullanımı ve Google News Showcase ürününü internet şirketlerini düzenlemeye yönelik yeni yetkileri kapsamında incelediği belirtildi.

Almanya Federal Kartel Dairesi Başkanı Andreas Mundt, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Federal Kartel Dairesi'nin, artık rekabete zarar veren somut davranış biçimleriyle mücadele edebileceğini belirtti.

Mundt, "Ocak 2021'den bu yana büyük dijital şirketleri denetlemek için yeni bir aracımız oldu. Bir yıldan kısa bir süre sonra bu kapsamda ilk resmi kararı aldık ve Google'ın pazarda büyük önem taşıdığını belirledik." ifadelerini kullandı.

Kartel Dairesi'nin, yeni yetkiyle artık rekabete zararlı belirli davranışları tespit edebileceğini vurgulayan Mundt, "Google tarafından kişisel verilerin işlenmesi ve Google News Showcase konusuna daha yoğun bakmaya başladık." değerlendirmesinde bulundu.

Mundt, ABD'li diğer teknoloji şirketleri Meta, Amazon ve Apple'a yönelik durumları da değerlendirdiklerini bildirdi.

Bu arada, Ocak 2021'de Almanya'da dijital şirketlerle ilgili antitröst yasasında yapılan değişikliklerin yürürlüğe girmesiyle şirketlerin pazar hakimiyetini belirleme ve rekabete karşı bazı uygulamaları yasaklama konusunda Federal Kartel Ofisi'ne daha fazla yetki verilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.