Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB, etkili ve bağımsız dijital strateji hedefliyor

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa'nın dijital ve jeopolitik stratejisinde daha az bağımlı ve daha fazla etkili olması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2021 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2021 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
AB, etkili ve bağımsız dijital strateji hedefliyor
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

İklim dostu bir kıta olma ve dijital dönüşümün AB'nin stratejik gündeminin merkezinde yer aldığını belirten Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) sürdürülebilir dönüşümün ne kadar acil ve önemli olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

Michel, dijitalin en hızlı büyüyen sektörlerden biri olduğuna işaret ederek, bu alanın istihdam sağlamakla birlikte ekonomik büyümeye de önemli ölçüde katkı sağladığını kaydetti.

Birbirine bağlı dünya düzeninde Avrupa'yı daha bağımsız hale getirmek istediklerini ifade eden Michel, "Avrupa, dijital ve jeopolitik stratejisinin etkisini artırmak ve daha bağımsız olmak için çaba göstermeli." dedi.

Michel, Avrupa'nın, bağlanırlık konusunda değerlerine ve standartlarına uyumlu biçimde bir ortak görüş ve vizyon geliştirmesinin önemine dikkati çekti.

Son dönemde bazı blokların bağlanırlığı derin bağımlılık oluşturmak için kullandıklarına işaret eden Michel, Avrupa'nın bu alanda çalışmalarını arttırması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.