Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell: Türkiye ve AB'de şimdi dobra ortak hava bulunan durum

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell, "Türkiye’de birtakımı hususlarla ilişik akıbet aşama ehemmiyetli gelişmeler var. Bunları da akıbet aşama ehemmiyetli ortak komşumuz bulunduğu düşüncesince yakından strateji ediyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell: Türkiye ve AB'de şimdi dobra ortak hava bulunan durum
Brüksel

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Brüksel’de görüşmesinden ilk icra ettiği açıklamada, "Her dü tarafta da hâlâ dobra birlikte hava yuvarı bulunan durumda." dedi.

Türkiye ve AB’nin aykırı sağgörü çerçevesinde akıntı edebileceğini tamlayan Borrell, "Karşılıklı çıkarlara mebni ilişkilerimizin hâlâ da ilerlemesi düşüncesince teşrikimesai bünye edilecek birlikte alım satım düşüncesince çalışabileceğimizi beklenti ediyorum." niteleyerek konuştu.

Borrell, Türkiye ve Yunanistan ortada bu hafta istikşafi görüşmelerin başlayacağını hatırlatarak "Bu konudaki niyetler bildirme edildi ve bunların da bundan böyle adımlara dökülmesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs Adası'nda müzakerelerin baştan başlaması ile ilişik izah yaptığını anımsatan Borrell, "Biz bu çerçevede çabuk birlikte şekilde bu görüşmelerin en endamsız müddette başlamasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Borrell, "Doğu Akdeniz’deki gerilimin sürdürülebilir birlikte şekilde düşürülmesini istiyoruz." dedi.

Libya ve Suriye kabil lehçe anlaşmazlıkların da şümullü birlikte diyalogla çözülmesi ve gerilimin azaltılmasını beklenti ettiğini tamlayan Borrell, "Bugünkü görüşmelerimizde aykırı hürmet çerçevesinde açıkça birlikte şekilde siyasal durumu, Türkiye’deki gelişimleri değerlendireceğiz. Türk topluluğunun ayrımsız vakitte bu diyaloğu ne genişliğinde iri birlikte isteyerek beklediğini de biliyoruz. Tabii ki Türkiye’de bazısı hususlarla ilişik sonuç etap ehemmiyetli gelişmeler var. Bunları da sonuç etap ehemmiyetli birlikte komşumuz bulunduğu düşüncesince yakından strateji ediyoruz." niteleyerek konuştu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.