Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı 2 Şubat'ta açıklanacak

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, "Yeni ortak sayfayı açmış olacağız. Koyduğumuz seviyeleri soruşturma noktasında bire ortak hızla, bire ortak azimle çalışmaya bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 22:36
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı 2 Şubat'ta açıklanacak
Ankara

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı lansman toplantısının 2 Şubat'ta yapılacağını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamaya göre, Genel Müdür Mehmet Aktaş başkanlığında Genişletilmiş Koordinasyon Toplantısı düzenlendi. Toplantıya umumi başmuallim yardımcıları ve rüesa katılırken, büküm başkanları, il güven müdürleri ile Polis Moral Eğitim Merkezi müdürleri ise videoteyp konuşma yöntemiyle bağlandı.

Toplantıda PKK yıldırı örgütü ile mücadeleyi ele düzlük Aktaş, "Mücadelemizi 2020 senesinde bulunduğu kadar bu sene da kararlılıkla en yukarı seviyede yürütmeye bitmeme edeceğiz. Jandarma ile baş başa 2020 yılı Yıldırım Operasyonlarını tamamladık. 2021 bakımından da Eren Operasyonları başladı. Allah tamamı arkadaşlarımıza güç versin, başarılar kader etsin." ifadelerini kullandı.

Örgüte ortaklık sayısının ehemmiyetli seviyede azaldığını vurgulayan Aktaş, "Sayın Bakanımızın da anlatım etmiş bulunduğu kadar iyice az beraberinde rakamla 2020'yi kapatmış olduk. Bu nicelik 1984'te PKK'nın yıldırı eylemlerine başladığı yıldaki katılımının altında beraberinde rakamdır. Bu bizim terörle mücadelede geldiğimiz aşırı ehemmiyetli beraberinde noktadır." değerlendirmesinde bulundu.

İkna çalışmalarında güzeşte sene tahsil edilen neticelere değinerek, çalışmaların şişman beraberinde gayretle bitmeme ettirilmesi icap ettiğini dile getiren Aktaş, "Diyarbakır Anneleri'nin sayısı 192'ye ulaştı. Ailelerden 22'sinin yakınları inandırma emekleri kararı ailesine kavuştu." bilgisini verdi.

Mardin'de aşırı sayıda teröristin cephaneleriyle yakalandığını kaydeden Aktaş, "Örgütün muhtemel provokatif eylemlerine hakkında hassasiyetimizi koruyalım." uyarısında bulundu.

Tüm yıldırı örgütleriyle mücadelenin önemine ilgi çekici Aktaş, "FETÖ ile ilişik adına 62 ili havi değerli beraberinde harekât yapıldı. Aynı halde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben eksiksiz arkadaşlarımızı kutlama kartı ediyorum, hakkıyla aşırı elleme neticeler çıkardılar." dedi.

"Elektronik Kelepçe İzleme Merkezi kurduk"

Kadınlara müteveccih tabütüvan ve cinayetlere de yer veren Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, şunları kaydetti:

"Kadın cinayetlerinde güzeşte yıla göre düşüş oldu. KADES uygulamasına ağır beraberinde ortaklık sağlandı. Sahada tahsil edilen önlemler haricinde elektronik bilezik uygulamasının sayısını arttıracağız. Elektronik bilezik strateji merkezini kurduk. İnşallah geçenlerde uygulamaya geçireceğiz."

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Trafik Başkanlığının çalışmalarına dikkati çekici Aktaş, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız koordinesinde fuel oil üstünden meydana getirilen mevhibe kaçakçılığına müteveccih harekât yapıldı. KOM Başkanımızın şahsında eksiksiz sahada mevcut arkadaşlarımıza teşekkürname ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Trafik güvenliğinde aşırı elleme sayılara ulaştık"

Trafik güvenliğine bağlı de değerlendirmelerde mevcut Aktaş, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Mevsim zımnında yağışlar başladı. Geçen sene aldığımız önlemler yardımıyla gidiş geliş güvenliğiyle ilişik aşırı elleme sayılara ulaştık. Yine Trafik Başkanımızın şahsında eksiksiz arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten yüzümüzü ağartacak beraberinde seviyeyi yakaladık. İnşallah bu siz değerli ziyaretçilerimizin gayreti ile bitmeme edecek. ‪2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Belgesi ve Eylem Planımızın lansmanını da 2 Şubat'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle gerçekleştireceğiz inşallah. Yeni beraberinde sayfayı açmış olacağız. Koyduğumuz seviyeleri soruşturma noktasında bire beraberinde hızla, bire beraberinde azimle çalışmaya bitmeme edeceğiz."

Aktaş, narkotik ile mücadelede de rakamların elleme bulunduğunu hatırlatarak, "Yine arkadaşlarımız aşırı şişman beraberinde çaba ortaya koyuyorlar. Narkotik Başkanımızın şahsında eksiksiz kadroya canı candan teşekkürname ediyoruz. Burada 'En İyi Narkotik Polis Anne' projesinin de etkinliklerinin arttırılması, yaygınlaştırılması çalışmalarını arttıralım." çağrısında bulundu.

Toplantının böylecene Aktaş, 1. dershane güven müdürlüğüne ilerleme fail çalışanı kutlama kartı ederek, ülkenin rastgele dalında cansiparane fariza karşılayıcı güven personeline il güven müdürlerinin şahsında başarılar diledi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.